Συνάντηση Προέδρου της Δημοκρατίας με τον Εμίρη του Κατάρ

20:52 24/9/2012 - Πηγή: OnlyCY

Σε καλό και εγκάρδιο κλίμα διεξήχθη σήμερα στο περιθώριο της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ, συνάντηση του προέδρου της Δημοκρατίας Δημήτρης Χριστόφια με τον Εμίρη του Κατάρ Hamad bin Khalifa Al Thani.

Κατά την ο Εμίρης συνεχάρη τον Πρόεδρο Χριστόφια για τις προσπάθειες του και τις πρωτοβουλίες του για λύση του Κυπριακού.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ενημέρωσε για τις τελευταίες εξελίξεις και για την

στασιμότητα που παρατηρείται η οποία έχει οδηγήσει τη διαδικασία σε αδιέξοδο ένεκα της στάσης του Τουρκοκύπριου ηγέτη Ντερβίς Έρογλου και της Τουρκίας.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ευχαρίστησε τον Εμίρη για την στάση αρχών που τηρεί το Κατάρ στο κυπριακό και την στήριξη του στα ψηφίσματα των ΗΕ για την Κύπρο καθώς και για τα μηνύματα που έχει μεταφέρει προς την Τουρκία με την οποία έχει φιλικές σχέσεις.

Ο Εμίρης εκτιμώντας τις σχέσεις του Προέδρου της Δημοκρατίας με τους Τουρκοκύπριους εξέφρασε την πεποίθηση ότι μετά την αποχώρηση του από το προεδρικό αξίωμα θα συνεχίσει να συμβάλλει ενεργά στην προσπάθεια για επανένωση της Κύπρου.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας διαβεβαίωσε τον Εμίρη ότι και μετά από την ολοκλήρωση της θητείας του θα συνεχίσει να αγωνίζεται για την επίτευξη λύσης στο κυπριακό, αφού η επανένωση της Κύπρου και του λαού της είναι στόχος ζωής.

Στην συνάντηση έλαβαν μέρος η Υπουργός Εξωτερικών Ερατώ Κοζάκου Μαρκουλλή, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Στέφανος Στεφάνου, ο Υφυπουργός παρά τω Προέδρω Τίτος Χριστοφίδης και ο Μόνιμος Αντιπρόσωπος Πρέσβης Νίκος Αιμιλίου.

Keywords
Τυχαία Θέματα