Συνάντηση Προέδρου Χριστόφια με ΥΠΕΞ Ελλάδας

07:33 26/9/2012 - Πηγή: OnlyCY

Ευχαριστίες προς την Ελλάδα γιατί, παρά τα προβλήματα που αντιμετωπίζει, έχει το Κυπριακό ως προτεραιότητα, εξέφρασε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Δημήτρης Χριστόφιας, μιλώντας στους δημοσιογράφους, ύστερα από συνάντηση που είχε χθες, στη Νέα Υόρκη, με τον Ελληνα Υπουργό Εξωτερικών Δημήτρη Αβραμόπουλο.

Οι δύο άνδρες έκαναν ανασκόπηση των επαφών που είχαν στο περιθώριο της Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών και αντάλλαξαν απόψεις για τις εξελίξεις.

«Είναι

περιττό να πω ότι παρόλα τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Ελλάδα, το Κυπριακό είναι προτεραιότητα της ελληνικής Κυβέρνησης, και θέλω να ευχαριστήσω γι αυτό. Συντονιζόμαστε στις διάφορες επαφές που κάνει ο κ. Αβραμόπουλος, ο οποίος πάντοτε τοποθετεί το Κυπριακό με πολύ -πολύ ξεκάθαρο τρόπο», είπε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, τονίζοντας παράλληλα τα αισθήματα αγάπης και συμπόνιας προς την Κυβέρνηση και το λαό της Ελλάδας.

«Είμαστε σε δύσκολη θέση και οι δύο κυβερνήσεις και οι δύο λαοί, στα διάφορα οικονομικά ζητήματα και βεβαίως θα δώσουμε τη μάχη από μέρους και των Ελλήνων και των Κυπρίων –συνηθίζω να λέω όλων των Κυπρίων όπως ξέρετε – ούτως ώστε να αναχαιτιστεί αυτή η επίθεση η οποία δεχόμαστε, που είναι εξουθενωτική», ανέφερε.

Ο Πρόεδρος Χριστόφιας είπε πως «θα κληθεί και ο κυπριακός λαός να κάνει θυσίες», κάτι που ήδη κάνει συνεχώς ο ελληνικός λαός.
«Εύχομαι στην Ελληνική Κυβέρνηση να κρατήσει καλά τα μετερίζια, ούτως ώστε στο τέλος της μέρας να υπάρξει η αντίστροφη μέτρηση», ανέφερε.

Ο Ελληνας Υπουργός Εξωτερικών είπε πως η Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ προσφέρεται ως μέσο διμερών επαφών για την παρουσίαση των εθνικών μας θεμάτων και “για να συζητούμε με τους φίλους μας σε ολόκληρο τον κόσμο, για το πώς εξελίσσεται και αυτή η δύσκολη για το πλανήτη οικονομική κρίση, θύματα της οποίας είναι και η Ελλάδα και η Κύπρος”.
«Και στο σχεδιασμό μας και τη στρατηγική μας αλλά και στην καρδιά μας, εξέχουσα θέση έχει η Κύπρος. Το γεγονός ότι βρισκόμαστε σε μια δύσκολη στιγμή (στο Κυπριακό) οφείλεται και θα ήθελα να το επισημάνω για ακόμα μια φορά, στην απροθυμία απ’ ότι φαίνεται τελικά της τουρκοκυπριακής πλευράς και κατ’ επέκταση της τουρκικής στο να εξευρεθεί μια λύση», ανέφερε.

Ο κ. Αβραμόπουλος ανέφερε ότι η κυπριακή Κυβέρνηση και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας αυτό τον καιρό δίνουν μια μάχη, με δυναμισμό και αξιοπρέπεια, με επιχειρήματα και πειστικότητα. Παράλληλα αναφέρθηκε στη θετική επίπτωση της ομιλίας του Προέδρου Χριστόφια στη Γενική Συνέλευση.

«Σήμερα, μετά την πράγματι εξαιρετική ομιλία την οποία έκανε ο κ. Πρόεδρος, ο προβληματισμός που καλλιεργήθηκε στην κοινωνία των εθνών, στον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών, δείχνει και πάλι τους δρόμους που πρέπει να ακολουθήσουμε. Όπως πολύ σωστά επεσήμανε όμως ο κ. Πρόεδρος , εμείς έχουμε να αντιμετωπίσουμε και την οικονομική κρίση, που όλο και περισσότερο βαθαίνει και γενικεύεται. Τη δίνουμε και αυτή τη μάχη ενωμένοι», ανέφερε.

Ο κ. Αβραμόπουλος εξέφρασε την πεποίθηση ότι Ελλάδα και Κύπρος θα καταφέρουν να ξ

Keywords
Τυχαία Θέματα