Κινητοποιούνται οι Λεμεσιανοί βουλευτές για “Βερεγγάρια” και κτηνοτροφική περιοχή

23:22 25/9/2012 - Πηγή: OnlyCY

Ενώνουν τις δυνάμεις τους οι δημοτικές αρχές Κ. Πολεμιδιών και οι βουλευτές της Λεμεσού, σε μια προσπάθεια να επισπευτούν οι διαδικασίες προς επίλυση δυο εκ των μεγαλύτερων προβλημάτων που αντιμετωπίζει ο Δήμος, αυτό της αποξήλωσης των αμιάντων του πρώην βρετανικού οικισμού “Βερεγγάρια” και της μετακίνησης της κτηνοτροφικής περιοχής.

Η αρχή έγινε απόψε στο Δημοτικό Μέγαρο Κ. Πολεμιδιών, σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε μεταξύ των δυο μερών, όπου οι βουλευτές εξέφρασαν την πλήρη στήριξη τους στο αίτημα του Δήμου για απομάκρυνση των επικίνδυνων για την υγεία αμιάντων, από

τους οποίους είναι κατασκευασμένες οι στέγες του οικισμού “Βερεγγάρια” και συμφώνησαν να αποστείλουν άμεσα σχετική επιστολή προς την Υπουργό Εσωτερικών, ζητώντας τη συμπερίληψη του απαιτούμενου κονδυλίου στον προϋπολογισμό του 2013.

Το θέμα της μετακίνησης της κτηνοτροφικής περιοχής, που ταλανίζει εδώ και χρόνια το Δήμο Κ. Πολεμιδιών, φαίνεται να παραμένει προσωρινά στάσιμο, καθώς το κράτος έχει ανακαλέσει, λόγω οικονομικών δυσκολιών, τις απαλλοτριώσεις που προγραμματίζονταν να γίνουν.

Οι Λεμεσιανοί βουλευτές εξέφρασαν ιδίαν άποψη με τις δημοτικές αρχές, για ανάγκη επίσπευσης των διαδικασιών και μετακίνηση των λιγοστών κτηνοτρόφων που απέμειναν στην καθορισθείσα νέα κτηνοτροφική περιοχή Πολεμιδιών, ενώ έντονη κριτική για την απόφαση της κυβέρνησης για ανάκληση των απαλλοτριώσεων εκφράστηκε από πλευράς ΔΗΣΥ.

Σε δηλώσεις του, ο Δήμαρχος Γιώργος Γεωργίου, ευχαρίστησε τους βουλευτές για τη συμπαράσταση τους, ενώ αναφερόμενος στο θέμα του “Βερεγγάρια” είπε ότι ο Δήμος αποδίδει ιδιαίτερη σημασία σε θέματα υγείας και η Κυβέρνηση οφείλει να προχωρήσει, το συντομότερο, στην αποξήλωση των αμιάντων.

Την ίδια ώρα, ευχαρίστησε την κυβέρνηση για το γεγονός ότι κατάφερε να φέρει σε αίσιο τέλος τις χρόνιες διαβουλεύσεις που γίνονταν με τους Βρετανούς, ώστε να περιέλθει στην κυριότητα της οικισμός, όπως επίσης και τις Υγειονομικές Υπηρεσίες για τον καθαρισμό του χώρου.

“Για την κτηνοτροφική περιοχή, θεωρούμε ότι θα πρέπει να τροχοδρομηθούν οι διαδικασίες σύμφωνα με την πολιτική απόφαση για μετακίνηση της και ήδη βρίσκεται σε εξέλιξη το σχέδιο αποζημίωσης των κτηνοτρόφων”, είπε ο κ. Γεωργίου, προσθέτοντας πως “είναι περίπου 5-7 κτηνοτρόφοι που ενδιαφέρονται να συνεχίσουν το επάγγελμα και ζητούμε από το κράτος να αποκατασταθούν και αυτοί, δημιουργώντας τις απαιτούμενες υποδομές στο χώρο που έχει υποδειχθεί ως η νέα κτηνοτροφική περιοχή Πολεμιδιών”.

Keywords
Τυχαία Θέματα