Συνάντηση Ολάντ – Βενιζέλου

15:53 22/5/2012 - Πηγή: OnlyCY

Μια μέρα μετά την άρνηση του να δει τον Αλέξη Τσίπρα αλλά και τη στοχευμένη απάντηση του δεύτερου προς τον Γάλλο Πρόεδρο, ο Φρανσουά Ολάντ συναντήθηκε με τον Ευάγγελο Βενιζέλο το μεσημέρι στα Ιλίσια Πεδία.

Να σημειωθεί, ότι ο Φρανσουά Ολάντ συνάντησε τον Ευάγγελο Βενιζέλο σαν αρχηγό σοσιαλιστικού κινήματος και όχι σαν αρχηγό κόμματος καθώς κάτι τέτοιο

δεν προβλέπεται από το πρωτόκολλο.

Για τον ίδιο λόγο άλλωστε, είχε αρνηθεί να δεχτεί τον επικεφαλής της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ. Στα πλαίσια μάλιστα της αντιπαράθεσης των δυο ανδρών, ο κ. Τσίπρας είχε δηλώσει με νόημα δίνοντας χθες συνέντευξη τύπου στο Παρίσι: “Ο Φρανσουά Ολάντ γνωρίζει ότι δεν πρέπει να αθετήσει τις υποσχέσεις του, διαφορετικά θα γίνει ένας “Ολαντρέου” και θα κινδυνεύει να έχει την εξέλιξη που είχαμε και στην Ελλάδα”.

Η όλη κίνηση του Γάλλου Προέδρου ωστόσο, μπορεί να ερμηνευτεί σαν μια ανοιχτή στήριξη στον Ευάγγελο Βενιζέλο στα πλαίσια αναζήτησης “συμμαχιών” εν όψει της συνάντησης των Βρυξελλών.

40 λεπτά η συνάντηση Ολάντ-Βενιζέλου

Ο κ. Βενιζέλος αναχώρησε αιφνιδιαστικά για το Παρίσι, μετά από πρόσκληση του Φρανσουά Ολάντ, ενόψει και της Συνόδου Κορυφής της ΕΕ αύριο, με συνεργάτες του στην Ελλάδα να επιμένουν κατόπιν τούτου ότι “οι συσχετισμοί στην Ευρώπη δεν αλλάζουν επειδή πήρε 16% ο Τσίπρας, ούτε επειδή επανενώνεται η κεντροδεξιά.

Αλλάζουν μέσα από τις δυνάμεις της σοσιαλδημοκρατίας και τη δική μας πολιτική οικογένεια”. Οι ίδιοι ανέφεραν τα έξι σημεία στην πρόταση αναθεώρησης των όρων της δανειακής σύμβασης του Ευάγγελου Βενιζέλου και κάλεσαν τις άλλες πολιτικές δυνάμεις να τοποθετηθούν επί αυτών ή να καταθέσουν τις δικές τους προτάσεις.

Υπενθυμίζεται ότι αύριο Τετάρτη, ο κ. Βενιζέλος θα βρεθεί στις Βρυξέλλες για να συμμετάσχει στη συνεδρίαση του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος, που παραδοσιακά προηγείται των Συνόδων Κορυφής.

Εκεί θα παρουσιάσει αναλυτικά και την “αναθεωρητική” του πρόταση. Θα συναντηθεί ακόμα με τον Γάλλο πρωθυπουργό Ζαν-Μαρκ Ερό, τον πρωθυπουργό της Αυστρίας Βέρνερ Φέινμαν και του Βελγίου Ελιο Ντι Ρούπο.

Δηλώσεις για το τι ειπώθηκε στη συνάντηση, αναμένονται το απόγευμα.

Keywords
Τυχαία Θέματα