Συνάντηση Νεολαίας Οικολόγων με την ΥΠΕΡΓ για την ανεργία

08:52 3/4/2012 - Πηγή: OnlyCY

Αντιπροσωπία της Νεολαίας Οικολόγων (ΝΕ.ΟΙ.) συναντήθηκε χθες με την υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, κα Σωτηρούλα Χαραλάμπους. Στη συνάντηση παρευρίσκονταν επίσης ο Γενικός Διευθυντής του Υπουργείου, κ. Γιώργος Παπαγεωργίου και ο Γενικός Διευθυντής της ΑΝΑΔ Δρ. Γιώργος Όξινος.

Η Νεολαία Οικολόγων κατέθεσε στην Υπουργό προτάσεις και εισηγήσεις για την αντιμετώπιση της ανεργίας μεταξύ των νέων, που έχει αυξηθεί δραματικά τα τελευταία χρόνια (τελευταία στοιχεία 23%).

Παραθέτονται οι προτάσεις που κατατέθηκαν στην

Υπουργό:

1. Επένδυση στη ψηφιακή οικονομία μέσω της πλήρους μηχανογράφησης της κρατικής μηχανής και της φτηνής και προσιτής ευρυζωνικότητας που θα πρέπει να αποτελέσει το μείζον αναπτυξιακό έργο. Θα επιφέρει οικονομία, αποτελεσματικότητα και πιο αξιοκρατική λειτουργία της κρατικής μηχανής και θα δημιουργήσει χιλιάδες ευκαιρίες εργοδότησης για τους νέους.

2. Δημιουργία ενός οικιστικού περιβάλλοντος με ουσιαστική ποιότητα ζωής με μικρά και μεγάλα δημόσια έργα που θα μπορούν να δώσουν νέες θέσεις εργασίας αναβαθμίζοντας την ποιότητα ζωής των πολιτών και βελτιώνοντας ακόμη και τις οικονομικές τους προοπτικές.

3. Πρόσληψη ειδικευμένων και εκπαιδευμένων καθηγητών για όλα τα μαθήματα που διδάσκονται στη μέση και ανώτατη εκπαίδευση (πχ. Κοινωνιολόγοι, Πολιτικοί Επιστήμονες, Περιβαλλοντολόγοι κοκ). Με τον τρόπο αυτό πετυχαίνουμε την προώθηση νέων επιστημόνων σε θέσεις εργασίας του τομέα τους καθώς και την καλύτερη και ουσιαστικότερη εκπαίδευση.

4. Πάταξη της παράνομης εργοδότησης με περισσότερους ελέγχους.

5. Εργοδότηση εξειδικευμένων υπαλλήλων στην τουριστική βιομηχανία, όπως προνοεί ο νόμος περί Εργοδοτουμένων σε Ξενοδοχεία.

6. Ενίσχυση των προγραμμάτων νεανικής και γυναικείας επιχειρηματικότητας με κίνητρα και επιχορηγήσεις.

Κατά τη συνάντηση η Υπουργός ενημέρωσε για τους νέους κύκλους προγραμμάτων αντιμετώπισης της ανεργίας, που έχουν εγκριθεί από το Υπουργικό Συμβούλιο πριν από 15 περίπου ημέρες.

Σημαντικό στοιχείο είναι η ανάλυση των δεδομένων των προηγούμενων κύκλων προγραμμάτων στήριξης, η οποία όπως ανέφερε ο Δρ. Όξινος, παρουσιάζει παραμονή στις θέσεις εργασίας των εγκεκριμένων αιτητών κατά 90%.

Keywords
Τυχαία Θέματα