Συνάντηση με Υπ. Παιδείας θα ζητήσει η ΠΟΕΔ για τις ανάγκες στη δημοτική εκπαίδευση

21:52 13/8/2012 - Πηγή: OnlyCY

Συνάντηση με τον Υπουργό Παιδείας προτίθεται να ζητήσει η ΠΟΕΔ, από κοινού με τους οργανωμένους γονείς για συζήτηση σειράς ζητημάτων που αφορούν την δημοτική εκπαίδευση.

Όπως αναφέρεται σε γραπτή δήλωση του Προέδρου της ΠΟΕΔ Φίλιου Φυλακτού, παρατηρείται μια παραδοξότητα και ενώ υπάρχουν αυξημένες ανάγκες, οι διορισμοί είναι λιγότεροι.

Σύμφωνα με τον κ. Φυλακτού, για φέτος υπάρχουν 30 περισσότερα τμήματα στα δημοτικά σχολεία, 40 περισσότερα τμήματα στα νηπιαγωγεία

(1 000 παιδιά περισσότερα από πέρσι τα παιδιά στα νηπιαγωγεία) ενώ αυξημένες είναι και οι ανάγκες στην ειδική εκπαίδευση.

«Τίποτα λοιπόν δεν δικαιολογεί περικοπές θέσεων, οι οποίες αν τελικά γίνουν, θα είναι εις βάρος της ποιότητας της παρεχόμενης εκπαίδευσης. Ως ΠΟΕΔ, δε δεχόμαστε μαθητές των δημοτικών σχολείων, των νηπιαγωγείων και τα παιδιά που χρήζουν ειδικής στήριξης και μεταχείρισης, να στερηθούν ο,τιδήποτε από αυτά που δικαιούνται στην εκπαίδευσή τους», αναφέρεται στην γραπτή δήλωση.

Ο κ. Φυλακτού αναφέρει ακόμη ότι «η συνεπακόλουθη αναστολή ή καθυστέρηση της εκπαιδευτικής μεταρρύθμισης μέσα από περικοπές, θα την οδηγήσουν αναμφίβολα στον ενταφιασμό» ενώ διαφωνίες εκφράζονται και για την αδικία «την οποία υφίστανται παντελώς αδικαιολόγητα και ανεξήγητα δεκάδες εκπαιδευτικοί, που ενώ καλύπτουν με το διορισμό τους μόνιμες ανάγκες στην εκπαίδευση, εξακολουθούν να διορίζονται ως έκτακτοι».

Keywords
Τυχαία Θέματα