Συνάντηση με τον Έλληνα Υπουργό Ναυτιλίας με τον Αρχιεπίσκοπο Κύπρου

14:57 5/9/2012 - Πηγή: OnlyCY

Την πάγια θέση και κοινό διπλό στόχο του ελληνισμού για τερματισμό της τουρκικής κατοχής και εξεύρεση βιώσιμης και λειτουργικής λύσης στο Κυπριακό, επανέλαβε σήμερα ο Υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου της Ελλάδας Κωνσταντίνος Μουσουρούλης, ο οποίος πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στην Κύπρο.

Ο κ. Μουσουρούλης, συνοδευόμενος από τον Υπουργό Συγκοινωνιών και Έργων

Ευθύμιο Φλουρέντζου και τον Πρέσβη της Ελλάδος στην Κύπρο Βασίλειο Παπαϊωάννου, επισκέφτηκε σήμερα την Ιερά Αρχιεπισκοπή Κύπρου και συναντήθηκε με τον Αρχιεπίσκοπο Κύπρου Χρυσόστομο.

Σε δηλώσεις μετά την συνάντηση, ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου είπε ότι με πολλή χαρά δέχθηκε τον Υπουργό Ναυτιλίας και Αιγαίου της Ελλάδας. «Χαιρόμαστε ιδιαίτερα όταν έχουμε εκπροσώπους της ελληνικής Κυβέρνησης στην Κύπρο και χαιρόμαστε ιδιαίτερα γιατί ήρθε εδώ, στο χριστιανικό κέντρο του νησιού μας, την Ιερά Αρχιεπισκοπή», συμπλήρωσε.

Ανέφερε, επίσης, ότι κατά τη συνάντηση αντάλλαξαν απόψεις εφ’ όλης της ύλης. «Οι προσπάθειες όλων μας είναι να βγούμε από τα οικονομικά αδιέξοδα, το πρώτο, αλλά και το εθνικό θέμα, δεν μπορούμε να αδιαφορήσουμε γι’ αυτό. Οι απόψεις μας είναι ταυτόσημες. Ο αγώνας είναι κοινός. Είμεθα αποφασισμένοι να συνεχίσουμε αυτή την όμορφη συνεργασία για το καλό και του ελληνικού λαού, αλλά και του κυπριακού, γιατί μόνο συνεργαζόμενοι με το εθνικό κέντρο μπορούμε να δούμε καλύτερες μέρες στην Κύπρο. Η Ελλάδα πάντοτε είναι μαζί μας, κοντά μας, και για μας είναι ασφάλεια όταν η Ελλάδα είναι δίπλα μας. Δεν περιμένουμε από τους άλλους. Εύχομαι ότι καλό να δώσει ο Θεός και για την Ελλάδα και το λαό της, αλλά και στη δική μας μικρή πατρίδα ότι καλό», πρόσθεσε.

Ερωτηθείς αν έχει ενημερώσει τον Υπουργό για τις θέσεις του στο Κυπριακό, ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου είπε ότι και τον ενημέρωσε και «ξέρουν πολύ καλά τις θέσεις του πάνω στο Κυπριακό όλη η Κυβέρνηση, από τον Πρωθυπουργό μέχρι τον πιο νεαρό Υπουργό και τον πιο νεαρό διπλωμάτη της Ελλάδος. Είμαι πολύ γνωστός στην Ελλάδα», συμπλήρωσε.

Ο Υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου, στις δικές του δηλώσεις, είπε ότι με σεβασμό και περίσκεψη ήρθε σήμερα στην Αρχιεπισκοπή, σε αυτό το ιστορικό κτίριο που συμβολίζει ορισμένες πτυχές της ελληνικής και ελληνοκυπριακής πραγματικότητας.

«Μετέφερα στον Αρχιεπίσκοπο τις ευχές και την αγάπη του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμου, τις ευχαριστίες του για την αρωγή της Εκκλησίας της Κύπρου προς την ελληνική Εκκλησία που έχει αναλάβει να σηκώσει το βάρος των επιπτώσεων της οικονομικής κρίσης που μαστίζει τη χώρα μας. Δεν θα κουραστώ και εδώ να επαναλάβω την πάγια θέση και κοινό διπλό στόχο του ελληνισμού, τον τερματισμό της παράνομης τουρκικής κατοχής και την εξεύρεση το ταχύτερο δυνατό μιας βιώσιμης και λειτουργικής λύσης του Κυπριακού προβλήματος στο πλαίσιο των αποφάσεων του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ και του κοινοτικού κεκτημένου», ανέφερε.

Ο κ. Μουσουρούλης είπε ότι με πολύ χαρά παρέλαβε από τον Αρχιεπίσκοπο Κύπρου το βιβλίο «Αιματηρή Αλήθεια», το οποίο έχει εκδώσει η Κίν

Keywords
Τυχαία Θέματα