Η κυβέρνηση έχει την αξιολόγηση της Τρόικας αλλά δεν κάνει τίποτα

14:32 5/9/2012 - Πηγή: OnlyCY

Επικρίσεις κατά της Κυβέρνησης για το ότι, όπως αναφέρει, έχει στα χέρια της την αξιολόγηση της Τρόικας εδώ και ένα μήνα και αντί να επιδιώξει συνεννόηση με τις πολιτικές δυνάμεις επιλέγει να κρατήσει τα πάντα μακριά από την πολιτική ηγεσία και το λαό, διατυπώνει σε σημερινή ανακοίνωση του ο ΔΗΣΥ.

«Για ένα και πλέον μήνα η Κυβέρνηση έχει στα χέρια της την αξιολόγησης της Τρόικας για την κατάσταση της οικονομίας και ταυτόχρονα τους άξονες που προτείνονται σε σχέση με το μνημόνιο.

Και αντί αμέσως να επιδιωχθεί η συνεργασία και η συνεννόηση με τις πολιτικές δυνάμεις, η Κυβέρνηση επέλεξε να κρατήσει τα πάντα μακριά από την πολιτική ηγεσία και τον κυπριακό λαό» αναφέρεται στην ανακοίνωση του ΔΗΣΥ, με το κόμμα να υπενθυμίζει ότι στην έκκληση του Προέδρου του Νίκου Αναστασιάδη για συνάντηση υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, η Κυβέρνηση απαντά πως δεν συντρέχουν λόγοι.

Ο ΔΗΣΥ αναφέρει πως έστω και τώρα θα πρέπει οι πολιτικές δυνάμεις να ενημερωθούν έτσι ώστε υπεύθυνα και συλλογικά, να καταρτιστεί ένας αξιόπιστος και ολοκληρωμένος σχεδιασμός πριν την επάνοδο της Τρόικας.

«Μόνο έτσι θα αποφύγουμε τις χειρότερες επιπτώσεις για τους πολίτες και θα πετύχουμε το στόχο της δημοσιονομικής εξυγίανσης, της ανάπτυξης και της αποκατάστασης της εμπιστοσύνης στο τραπεζικό σύστημα. Μακριά από άκαρπες αντιπαραθέσεις και αντιπαραγωγικές συζητήσεις που μόνο σύγχυση και αποπροσανατολισμό από τα πραγματικά προβλήματα του τόπου προκαλούν στους πολίτες» προσθέτει.

Αναφέρεται τέλος ότι τα χρονικά περιθώρια καθίστανται ολοένα και πιο ασφυκτικά και η συλλογική και αξιόπιστη αντιμετώπιση της κρίσης καθίσταται ολοένα και πιο απαραίτητη.

Keywords
Τυχαία Θέματα