Συνάντηση με αντιπροσωπεία αγροτών είχε σήμερα ο Ελληνας Πρωθυπουργός

18:01 22/2/2013 - Πηγή: OnlyCY

Σύντομη συνάντηση με αντιπροσωπεία του Πανελλήνιου Συντονιστικού Οργάνου των αγροτών είχε σήμερα ο Έλληνας Πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, στο Μέγαρο Μαξίμου, στην Αθήνα, οπότε και του παραδόθηκε υπόμνημα με τα αιτήματα των αγροτών.

Σε δηλώσεις του μετά τη συνάντηση, ο Γιάννης Παναγής, μέλος της αντιπροσωπείας ανέφερε ότι «κατατέθηκε ένα υπόμνημα πάνω απ’ όλα και αναδεικνύοντας το αγροτικό ζήτημα ως κοινωνικό και

όχι ταξικό, υψίστης σημασίας για μια ολόκληρη κοινωνία και οικονομία». Σύμφωνα με τον κ. Παναγή, ο Έλληνας Πρωθυπουργός ανέφερε στην αντιπροσωπεία ότι εξυμνεί το γεγονός ότι η πρωτογενής παραγωγή, όπως η αγροτική, είναι η μοναδική πηγή εσόδων για την ανόρθωση μιας ολόκληρης οικονομίας, προσθέτοντας ότι είναι στο πλευρό τους.

Την ίδια στιγμή ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Αθ. Τσαυτάρης ανακοίνωσε ότι ολοκληρώθηκε η επεξεργασία και η διασταύρωση των στοιχείων μεταξύ των υπουργείων Αγροτικής Ανάπτυξης και Οικονομικών για την επιστροφή του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης Πετρελαιοειδών. Η πρώτη δόση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης Πετρελαίου ύψους 80,5 εκατομμυρίων ευρώ, αναμένεται να καταβληθεί την επόμενη βδομάδα, με τον αρμόδιο Υπουργό κ. Τσαυτάρη να αναφέρει ότι «η προσπάθεια συνολικά της Κυβέρνησης αποδίδει, είμαστε συνεπείς σε όσα εξαγγέλλουμε, παρά τη δύσκολη οικονομική συγκυρία και με τον ίδιο τρόπο θα συνεχίσουμε».

Keywords
Τυχαία Θέματα