Συνάντηση Κάμερον-Μέρκελ στο Βερολίνο

11:39 12/4/2013 - Πηγή: OnlyCY

Το Βερολίνο επισκέπτεται ο Πρωθυπουργός της Βρετανίας Ντέιβιντ Κάμερον για συνάντηση με την Καγκελάριο Μέρκελ, σε μια προσπάθεια να προωθήσει τις απόψεις του για μια πιο ευέλικτη και αποκεντρωμένη Ευρωπαϊκή Ένωση.

Ο κ. Κάμερον έχει επανειλημμένως δηλώσει ότι η Βρετανία και άλλες χώρες-μέλη δεν θα πρέπει να δεσμεύονται από όλες τις αποφάσεις των Βρυξελλών, αν θεωρούν ότι αυτές δεν συνάδουν με το εθνικό τους συμφέρον.

Στις αρχές του έτους ο Βρετανός ηγέτης δεσμεύθηκε ότι αν οι Συντηρητικοί

κερδίσουν τις εκλογές του 2015 θα θέσουν με δημοψήφισμα στην κρίση του λαού της χώρας την παραμονή ή έξοδό της από την ΕΕ, στη βάση της νέας σχέσης με τις Βρυξέλλες που ευελπιστεί να έχει διαμορφώσει έως τότε. Ως απώτερος χρονικός ορίζοντας για το δημοψήφισμα έχει οριστεί το τέλος του 2017.

Το επιτελείο του κ. Κάμερον προσπαθεί επίσης να διευθετήσει εκ νέου συνάντηση στο Παρίσι με τον Φρανσουά Ολάντ, συνάντηση που αναβλήθηκε τη Δευτέρα λόγω του θανάτου της Μάργκαρετ Θάτσερ.

Στο Βερολίνο ο Βρετανός Πρωθυπουργός και η Γερμανίδα Καγκελάριος θα έχουν επίσης την ευκαιρία να θίξουν τις εξελίξεις στη Συρία και την προγραμματισμένη για τα μέσα Ιουνίου σύνοδο κορυφής του G8 που θα πραγματοποιηθεί στη Βόρεια Ιρλανδία.

Ο κ. Κάμερον συνοδεύεται από τη σύζυγό του Σαμάνθα και τα τρία τους παιδιά, κατόπιν πρόκλησης της Άγκελα Μέρκελ.

Keywords
Τυχαία Θέματα