Συνάντηση Αρχιεπισκόπου με τον αποχωρών Διοικητή της ΕΛΔΥΚ

14:57 31/8/2012 - Πηγή: OnlyCY

Συνάντηση με τον αποχωρούντα Διοικητή της ΕΛΔΥΚ, Συνταγματάρχη Συμεών Κεβεντζίδη και το Συνταγματάρχη Γεώργιο Κουρή, ο οποίος από τη Δευτέρα αναλαμβάνει τη διοίκηση της Δύναμης, είχε σήμερα το πρωί ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Χρυσόστομος.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Κύπρου, ο κ. Κεβεντζίδης ενημέρωσε για την λήξη της θητείας του, ως Διοικητή

της ΕΛΔΥΚ και ευχαρίστησε τον Προκαθήμενο της Εκκλησίας για τη διαχρονική συμπαράσταση της Εκκλησίας της Κύπρου στο επιτελούμενο έργο της Δύναμης και κατεξοχήν εξέφρασε ευγνώμονες ευχαριστίες για την προσωπική ποιμαντική μέριμνα του Αρχιεπισκόπου, και των συνεργατών του, καθώς και όλης της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Κύπρου, κατά τη διάρκεια των δύο ετών, που ο ίδιος ηγείτο της ΕΛΔΥΚ.

Κατόπιν, παρουσίασε στον Αρχιεπίσκοπο Κύπρου το νέο διοικητή της Δύναμης, Συνταγματάρχη Γεώργιο Κουρή, ο οποίος σε λίγες ώρες αναλαμβάνει επίσημα τα καθήκοντά του.

Ο κ. Κεβεντζίδης, εξέφρασε την ευχή σύντομα η Κύπρος να ζήσει την ποθητή ελευθερία των σκλαβωμένων εδαφών της.

Ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου, κατευοδώνοντας τον αποχωρούντα Διοικητή, τον ευχαρίστησε για την καλή συνεργασία, μεταξύ ΕΛ.ΔΥ.Κ. και Εκκλησίας, κατά τη διάρκεια της θητείας στην Κύπρο (από τον Ιούλιο του 2010, όταν διαδέχθηκε τον τότε Διοικητή Γεώργιο Θαλασσινό).

Επισήμανε ότι αυτή η καλή συνεργασία θα συνεχιστεί και στο μέλλον, διότι η Εκκλησία της Κύπρου ενδιαφέρεται ουσιαστικά για τα μέλη της ΕΛΔΥΚ.

Τόνισε, ακόμη, ότι πολλές φορές επιθυμεί και προσωπικά να βρίσκεται κοντά στην ΕΛΔΥΚ και όποτε αυτό δεν είναι εφικτό, υπάρχει αντιπρόσωπός του.

Ευχήθηκε στον κ. Κεβεντζίδη κάθε ευλογία από το Θεό, στον ίδιο και την οικογένειά του και κάθε επιτυχία στα νέα του καθήκοντα.

Ακολούθως, ο Αρχιεπίσκοπος, καλωσορίζοντας το νέο Διοικητή του ευχήθηκε να έχει τη δύναμη και την ευλογία του Θεού στη ζωή του και κατά την επιτέλεση των νέων καθηκόντων του στο νησί μας.

Επίσης, ευχήθηκε κάθε επιτυχία, τόσο στον ίδιο προσωπικά όσο και προς όλα τα μέλη της ΕΛΔΥΚστο έργο προσφοράς που επιτελούν προς την πατρίδα.

Ο νέος Διοικητής έλαβε τη διαβεβαίωση από τον Αρχιεπίσκοπο ότι η συμπαράσταση της Εκκλησίας και του ίδιου προσωπικά, προς τα μέλη της ΕΛΔΥΚ παραμένει σταθερή.

Στη συνέχεια, ο Προκαθήμενος της Εκκλησίας της Κύπρου, αναφέρθηκε στην παρουσία και τον ηρωισμό των αξιωματικών και οπλιτών της ΕΛΔΥΚ κατά τη διάρκεια της  τουρκικής εισβολής του 1974.
Υπογράμμισε, στη συνέχεια, την ευγνωμοσύνη του κυπριακού ελληνισμού για τη συμπαράσταση των παιδιών της Μητροπολιτικής Ελλάδος στη διατήρηση της ανεξαρτησίας και της ακεραιότητας της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Από την πλευρά του, ο νέος Διοικητής της ΕΛΔΥΚ ευχαρίστησε τον Αρχιεπίσκοπο Κύπρου για τη συνάντηση, το ενδιαφέρον που επιδεικνύει για την ΕΛΔΥΚ, καθώς και τις ευχές του προς τον ίδιο και τα μέλη της Δυνάμεως.

Η επίσκεψη ολοκληρώθηκε με ανταλλαγή αναμνηστικών δώρων. Ο αποχωρών Διοικητής Κεβεντζίδης προσέφερε, στον Αρχιεπίσκοπο, σε ανάγλυφη πλά

Keywords
Τυχαία Θέματα