Στεφάνου: Ο κ. Λιλλήκας παραπλανεί στο θέμα πρόσληψης Τ/κ

14:47 31/8/2012 - Πηγή: OnlyCY

Το 2007 όταν Τουρκοκύπριος πολίτης προσλήφθηκε στο Ευρωπαϊκό Ινστιτούτο, πολιτικός προϊστάμενος του Ινστιτούτου υπό την ιδιότητά του ως Υπουργός Εξωτερικών ήταν ο Γιώργος Λιλλήκας, δήλωσε σήμερα ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Στέφανος Στεφάνου, σημειώνοντας ότι όσοι ανακινούν θέματα που έχουν να κάνουν με την τ/κ κοινότητα εξυπηρετούν τη διχοτομική πολιτική της Τουρκίας.

Σε δηλώσεις του στο Προεδρικό, ο κ. Στεφάνου ανέφερε ότι «χθες ο κ. Λιλλήκας κατηγόρησε την Κυβέρνηση ότι παραπλανεί στο θέμα της εργοδότησης του Τ/κ συμπατριώτη

μας», προσθέτοντας ότι «αυτός που παραπλανεί στο θέμα είναι ο κ. Λιλλήκας».

«Ο Τ/κ συμπατριώτης μας δεν είναι στο πρόγραμμα Eurodirect που προσελήφθηκε το 2007, όπως παραπλανητικά δήλωσε ο κ. Λιλλήκας, αλλά στο Ευρωπαϊκό Ινστιτούτο ως λειτουργός, το όποιο ανήκε στο Υπουργείο Εξωτερικών και στην υπό αναφορά περίοδο ο κ. Λιλλήκας ήταν πολιτικός προϊστάμενος, ήταν Υπουργός Εξωτερικών», είπε.

Πρόσθεσε ότι «οι συγκεκριμένες θέσεις, δε, του Ινστιτούτου, τρεις στον αριθμό, είχαν εγκριθεί από τη Βουλή των Αντιπροσώπων τον Μάρτιο του 2005».

Αυτά προς αποκατάσταση της αλήθειας, ανέφερε, προσθέτοντας  ότι «για τεκμηρίωση της αλήθειας υπάρχει τόσο η προκήρυξη της θέσης, όσο και το συμβόλαιο το οποίο είχε υπογραφεί».

Ο κ. Στεφάνου συνέχισε λέγοντας ότι «το θέμα, βέβαια, δεν είναι η πρόσληψη του Τ/κ, το θέμα είναι τι επιδιώκουν αυτοί που ανακινούν θέματα που έχουν να κάνουν με την τ/κ κοινότητα και που αναμφίβολα προκαλούν ζημιά στην εθνική μας υπόθεση».

«Μήπως η επιδίωξη είναι να υποσκάψουν κάθε σχέση που υπάρχει μεταξύ Κυπριακής Δημοκρατίας και απλών Τ/κ;», διερωτήθηκε, προσθέτοντας «μήπως ο στόχος είναι να τερματιστεί κάθε επαφή που υπάρχει με τους Τ/κ και να τους σπρώξουν ορισμένοι στην αγκαλιά της Τουρκίας»;

«Οποια και αν είναι τα κίνητρα, το βέβαιο είναι ότι αυτά οδηγούν σε πολιτικές και συμπεριφορές που είναι επικίνδυνες για το δημόσιο συμφέρον και εξυπηρετούν τη διχοτομική πολιτική της Τουρκίας», ανέφερε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος.

Κληθείς να σχολιάσει δήλωσή του  κ. Λιλλήκα σήμερα το πρωί σε ραδιοφωνική εκπομπή ότι με τις υποχωρήσεις που έγιναν τα τελευταία τέσσερα χρόνια αν υπήρχε λύση θα ήταν χειρότερη από τη διχοτόμηση, ο κ. Στεφάνου είπε ότι «ένα είναι το βέβαιο, ότι αν γίνει αυτό το οποίο ο κ. Λιλλήκας προβάλλει για διέξοδο για τη λύση στο Κυπριακό, τη μηδενική βάση δηλαδή, αυτό θα είναι το καλύτερο και το πιο μεγάλο δώρο που πήρε ποτέ η Τουρκία στην προσπάθειά της να διχοτομήσει την Κύπρο».

Keywords
Τυχαία Θέματα