Συναντήσεις των κομμάτων της κυβέρνησης στην Ελλάδα για το πακέτο των 11,7 δις ευρώ

21:02 29/8/2012 - Πηγή: OnlyCY

Με αποκλειστικό αντικείμενο τη συζήτηση για την εξειδίκευση των μέτρων του πακέτου των 11,7 δισεκατομμυρίων ευρώ συναντώνται, αυτήν την ώρα, οι εκπρόσωποι των τριών κομμάτων που στηρίζουν την κυβέρνηση – οι κ.κ. Φίλιππος Σαχινίδης από το ΠΑΣΟΚ και Δημήτρης Χατζησωκράτης από τη Δημοκρατική Αριστερά- με τον Έλληνα Υπουργό Οικονομικών, Γιάννη Στουρνάρα και τον Αναπληρωτή του, Χρήστο Σταϊκούρα.

Πρόκειται για την πρώτη από σειρά συναντήσεων,

που θα ακολουθήσουν προκειμένου να ληφθούν τελικές αποφάσεις και αυτές να παρουσιαστούν στην τρόικα όταν αυτή επιστρέψει στη χώρα.

Το πρωί, οι αρχηγοί των τριών κομμάτων που στηρίζουν την κυβέρνηση, ο Έλληνας Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος και ο Πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς, Φώτης Κουβέλης, συναντήθηκαν προκειμένου ο κ. Σαμαράς μαζί με τον Υπουργό Οικονομικών να τους παρουσιάσει τις προτάσεις του οικονομικού επιτελείου για το πακέτο των 11,7 δισεκατομμυρίων ευρώ. Οι κ.κ. Βενιζέλος και Κουβέλης, σε ξεχωριστές δηλώσεις μετά το τέλος της συνάντησης, κατέστησαν σαφές ότι θα ακολουθήσουν και άλλες και ότι δεν συζητήθηκαν λεπτομέρειες.

Ο κ. Βενιζέλος δήλωσε, αναλυτικότερα, ότι «υπάρχουν απαράβατα όρια για τα νέα μέτρα που δεν πρέπει να τα υπερβούμε» υπογραμμίζοντας ότι τα χαμηλά εισοδήματα και η μεσαία τάξη, δηλαδή όλοι αυτοί που αποτελούν τον κορμό της Ελλάδας δεν πρέπει να διαλυθούν.

Ο κ. Κουβέλης επαναδιατύπωσε, από την πλευρά του, την αντίθεσή του στις οριζόντιες περικοπές που θα αφορούν, πάλι, χαμηλόμισθους και χαμηλοσυνταξιούχους.

Δημοσιογραφικές πληροφορίες ανέφεραν ότι οι τρεις αρχηγοί δεν συμφώνησαν ούτε στις περικοπές στα ειδικά μισθολόγια.
Για προετοιμασία ενός «ακόμη άδικου και αντικοινωνικού πακέτου μέτρων» που θα ισοπεδώσει περαιτέρω την ελληνική κοινωνία αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ, τονίζοντας ότι έχει εγκαταλειφθεί πλήρως κάθε έννοια παναδιαπραγμάτευσης.Προστίθεται επίσης ότι το νέο πακέτο που απεργάζεται η «τρόικα εσωτερικού» είναι «απροσδιορίστου μεγέθους» αφού κανείς δεν ξέρει πού ακριβώς θα φτάσει. Για «δήθεν διαφωνίες» έκανε λόγο ο εκπρόσωπος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Χρήστος Ζώης, που σε ανακοίνωσή του κατηγορεί τους συγκυβερνώντες ότι συνεχίζουν να εμπαίζουν τον ελληνικό λαό ότι δήθεν συζητούν ενώ τα μέτρα έχουν ήδη κλείσει.

«Τραγική φαρσοκωμωδία» χαρακτήρισε τις εξελίξεις η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα σημειώνοντας ότι αφού κανένα από τα κόμματα δεν θέτει σε κίνδυνο τη στρατηγική παραμονή της Ελλάδας στην ΕΕ, «γιατί αυτή είναι η ουσία, τότε σημαίνει ότι είναι αποφασισμένοι να προχωρήσουν σε νέο σφαγιασμό του ελληνικού λαού».

Keywords
Τυχαία Θέματα