Συμμαχία πολιτών:Για άλλη μια φορά ο Πρόεδρος Αναστασιάδης οδηγείται σε αθέτηση δέσμευσης του

14:58 28/12/2013 - Πηγή: OnlyCY


Με τις χθεσινές του δηλώσεις ο Υπουργός Εξωτερικών Γιαννάκης Κασουλίδης υιοθετεί τη θέση Έρογλου για έκδοση ενός σύντομου Κοινού Ανακοινωθέντος προκειμένου να επαναρχίσουν οι συνομιλίες. Ο κ. Κασουλίδης φαίνεται να παραγνωρίζει τους πραγματικούς στόχους της Τουρκίας για κατάλυση της Κυπριακής Δημοκρατίας και τη δημιουργία ενός «νέου συνεταιριστικού κράτους από δύο συνιστώντα κράτη». Για άλλη μια φορά ο Πρόεδρος Αναστασιάδης οδηγείται σε υπαναχώρηση. Οι συνομιλίες έχουν μετατραπεί σε αυτοσκοπό έστω και αν με τις παρούσες

συνθήκες, οι προοπτικές για μια δίκαιη λύση που θα ανατρέπει τα κατοχικά δεδομένα είναι ανύπαρκτες.
Με δεδομένη την τουρκική αδιαλλαξία, τους τουρκικούς στόχους αλλά και τη δύσκολη θέση στην οποία βρίσκονται Κύπρος και Ελλάδα είτε οι συνομιλίες θα αποτύχουν είτε θα οδηγήσουν σε λύση που θα μετατρέπει την Κύπρο σε προτεκτοράτο της Τουρκίας.

Μετά και το κείμενο που υπέβαλε το Εθνικό Συμβούλιο στην Τουρκική πλευρά για επικέντρωση των συνομιλιών στα σημεία απόκλισης είναι ξεκάθαρο πως οι συνομιλίες θα γίνουν επί του Ανανικού εγγράφου Ντάουνερ, αποδεχόμενοι τις συγκλήσεις Χριστόφια-Ταλάτ τις οποίες ο Πρόεδρος Αναστασιάδης δεσμεύτηκε να αποσύρει.

Keywords
Τυχαία Θέματα