Συμφώνησαν για εκεχειρία

19:23 20/11/2012 - Πηγή: OnlyCY
Σε συμφωνία για εκεχειρία κατέληξαν Ισραήλ και ένοπλες παλαιστινιακές οργανώσεις της Λωρίδας της Γάζας, με μεσολάβηση της κυβέρνησης της Αιγύπτου, σύμφωνα με δηλώσεις του στελέχους της Χαμάς Εϊμάν Ταχά σε ανταποκριτή του πρακτορείου Reuters στο Κάιρο. Η εκεχειρία αναμένεται να ανακοινωθεί στις 9 τοπική ώρα, ενώ θα τεθεί σε εφαρμογή από τα μεσάνυχτα. Λίγο νωρίτερα, ο ισραηλινός πρωθυπουργός Βενιαμίν Νετανιάχου έκανε δηλώσεις κατά τη συνάντησή του με τον γ.γ.
του ΟΗΕ Κόφι Άναν. «Αν μπορέσει να εφαρμοστεί μια μακροπρόθεσμη λύση μέσω της διπλωματικής οδού, τότε το Ισραήλ θα είναι ένας πρόθυμος εταίρος. Όμως αν κριθεί απαραίτητη μια πιο σθεναρή στρατιωτική δράση για να σταματήσει η συνεχής ρίψη ρουκετών, το Ισραήλ δεν θα διστάσει να κάνει ό,τι είναι απαραίτητο για να υπερασπιστεί τον λαό του», είπε ο Νετανιάχου.

Εν τω μεταξύ, άλλοι 5 άνθρωποι σκοτώθηκαν και δύο ακόμη τραυματίστηκαν από νέα ισραηλινή αεροπορική επιδρομή εναντίον της Λωρίδας της Γάζας, ανεβάζοντας σε 121 τον αριθμό των Παλαιστινίων νεκρών το τελευταίο επταήμερο. Από την πλευρά του Ισραήλ τρεις άμαχοι έχουν σκοτωθεί.

Επιπλέον, Παλαιστίνιοι ένοπλοι σκότωσαν στη Λωρίδα της Γάζας έξι ανθρώπους που φέρονται να συνεργάζονταν με το Ισραήλ, καταγράφοντας θέσεις με εξοπλισμό υψηλής τεχνολογίας.

«Το Ισραήλ πραγματοποιεί εθνοκάθαρση σε βάρος ενός λαού.  Άνεμος τρομοκρατίας πνέει εξαιτίας του Ισραήλ στη Μέση Ανατολή», υποστήριξε ο Τούρκος πρωθυπουργός Ταγίπ Ερντογάν μιλώντας στην κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματός του.
Keywords
Τυχαία Θέματα