Συλλυπητήρια μηνύματα στον ΠτΔ για το θάνατο του Γλαύκου Κληρίδη

17:28 22/11/2013 - Πηγή: OnlyCY

Ο Πρόεδρος του Ισραήλ, Shimon Peres , ο Πρίγκιπας του Κουβέιτ Nawaf Al- Ahmad Al -Jaber Al -Sabah και ο Πρόεδρος της Εσθονίας Toomas Hendrik Ilves απέστειλαν συλλυπητήρια μηνύματα στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη για το θάνατο του πρώην Προέδρου της Δημοκρατίας Γλαύκου Κληρίδη.

Στο μήνυμα του ο Πρόεδρος Peres αναφέρει ότι ο εκλιπών «ήταν ένας εξαιρετικά σεβαστός ηγέτης που συνέβαλε σημαντικά στην εδραίωση διπλωματικών σχέσεων μεταξύ Ισραήλ και

Κύπρου. Εμείς στο Ισραήλ είχαμε μεγάλο σεβασμό για αυτόν τον εξαίρετο πολιτικό και φίλο της χώρας μας. Η προσωπική φιλία που είχαμε αναπτύξει ήταν πολύτιμη για μένα».

Ο Πρίγκιπας του Κουβέιτ αναφέρει στο μήνυμα του ότι εκφράζει «στην Κυπριακή Δημοκρατία, στο φίλο λαό της Κύπρου καθώς και στην οικογένεια του εκλιπόντος, βαθειά και ειλικρινή συλλυπητήρια».

Από πλευράς του Προέδρου της Εσθονίας υπογραμμίζεται, μεταξύ άλλων, «ο ρόλος του Προέδρου Κληρίδη στην πρόσφατη κυπριακή ιστορία και στην προώθηση της ευημερίας του λαού της. Ηταν ένας σεβαστός ηγέτης, ένας ειρηνοποιός με την πραγματική έννοια της λέξης».

Keywords
Τυχαία Θέματα