Σύσκεψης με θέμα τον εθελοντισμό στην Εθνική Φρουρά προήδρευσε ο Υπουργός Άμυνας

16:49 22/11/2013 - Πηγή: OnlyCY

Την παροχή διευκολύνσεων σε στελέχη της Εθνικής Φρουράς και σε όσους εθνοφρουρούς θα μετέχουν εθελοντικών οργανώσεων ή θα ασχολούνται με δράσεις εθελοντισμού, αποφάσισε ο Υπουργός Άμυνας, Φώτης Φωτίου, ο οποίος προήδρευσε σήμερα το μεσημέρι σύσκεψης, στην οποία συμμετείχαν ο Επίτροπος Εθελοντισμού και Κυβερνητικών Οργανώσεων, Γιαννάκης Γιαννάκη, ο Αρχηγός της Εθνικής Φρουράς, Αντιστράτηγος Στυλιανός Νάσης, άλλοι υπηρεσιακοί παράγοντες και αξιωματικοί της Εθνικής Φρουράς.

Ο κ. Φωτίου, όπως αναφέρεται σε επίσημη ανακοίνωση, είπε ότι έχει αποφασισθεί

σήμερα και η διοργάνωση ενημερωτικών διαλέξεων, από τον Επίτροπο Εθελοντισμού σε στρατόπεδα της Εθνικής Φρουράς.

Η στρατιωτική θητεία για τους νέους αποτελεί ένα σημαντικό σταθμό στη ζωή τους, δήλωσε ο κ. Φωτίου, προσθέτοντας πως, “μαζί με τον Επίτροπο Εθελοντισμού, ο οποίος πραγματικά έχει αγγίξει αυτό το θέμα σε μεγάλο βαθμό, επιδιώκουμε να υλοποιήσουμε μια σειρά από δράσεις στην Εθνική Φρουρά, μέσα από τις οποίες θα επέλθει σταδιακά η ευαισθητοποίηση και η καλλιέργεια της εθελοντικής συνείδησης στους νέους μας”.

“Ο εθελοντισμός είναι πρόοδος, είναι πολιτισμός, πρέπει να γίνει έκφραση και τρόπος ζωής”, τόνισε ο Υπουργός, αναγνωρίζοντας “τη σημασία της εθελοντικής προσφοράς ως δραστικού μέσου ανάπτυξης της προσωπικότητας των νέων ανθρώπων, απόκτησης εμπειριών και νέων δεξιοτήτων, καλλιέργειας της συλλογικής συνείδησης και ενδυνάμωσης της κοινωνικής συνοχής και αλληλεγγύης”, για αυτό, όπως ανέφερε, “επιδιώκουμε ενεργά την προώθηση της εθελοντικής προσφοράς στις τάξεις της Εθνικής Φρουράς”.

“Η Εθνική Φρουρά”, πρόσθεσε, “είναι έτοιμη να ανταποκριθεί σε αυτή την κοινωνική πρόκληση” και, “σήμερα πήραμε σημαντικές αποφάσεις, προκειμένου οι Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας να διαδραματίσουν σημαντικό και καθοριστικό ρόλο σε αυτή την προσπάθεια”.

“Συγκεκριμένα”, είπε, “αποφασίσθηκε η οργάνωση Σώματος Εθελοντών στην Εθνική Φρουρά και σε αυτό θα μπορούν να μετάσχουν τόσο κληρωτοί οπλίτες όσο και στελέχη της Εθνικής Φρουράς, που θα προσφέρουν, ανιδιοτελώς και προς όφελος της τοπικής κοινωνίας, τις υπηρεσίες τους σε οργανώσεις και φορείς που προάγουν την αλληλεγγύη προς το συνάνθρωπό μας”.

Ο Επίτροπος Εθελοντισμού στις δηλώσεις του ευχαρίστησε τον Υπουργό Άμυνας, “ο οποίος”, όπως είπε, “πήρε προσωπικά αυτό το θέμα”. Ευχαρίστησε επίσης και τον Αρχηγό της Εθνικής Φρουράς και στελέχη του Υπουργείου για το ενδιαφέρον τους.

“Είναι πράγματι ένας πολύ σημαντικός πυλώνας του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας η στήριξη και ο εκσυγχρονισμός του εθελοντικού κινήματος”, δήλωσε ο κ. Γιαννάκη, προσθέτοντας πως “ο Πρόεδρος θεωρεί τον εθελοντισμό, ειδικά σε αυτή την περίοδο, ένα αξιόπιστο κομμάτι της κοινωνίας, που απορροφά πολλούς κραδασμούς από τα προβλήματα της κρίσης”.

“Είναι”, συνέχισε, “ένα κομμάτι που γεμίζει με αρετές και αξίες την κοινωνία μας. Είναι ένα κομμάτι που δίνει επιπρόσθετη αξία και στο κράτος και στην Κυβέρνηση, αλλά και σε όλους εμάς”.

Keywords
Τυχαία Θέματα