Συλλούρης: Οι συντεχνίες έχουν και δικαιώματα και υποχρέωσεις

15:05 15/12/2011 - Πηγή: OnlyCY

Η ηγεσία της ΠΑΣΥΔΥ και οι ηγεσίες όλων των συντεχνιών έχουν κάθε δικαίωμα να έχουν τις απόψεις τους και να δρουν όπως θέλουν, αλλά ”ταυτόχρονα έχουν και μία υποχρέωση: να αντιληφθούν ότι ούτε με τις διαμαρτυρίες πρέπει να κάνουν ζημιά στο τόπο μας, αλλά ιδιαίτερα ούτε να μην μπαίνουν σε ένα διάλογο που να έχει σχέση με τη σημερινή πραγματικότητα”.

Αυτό ανέφερε ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κόμματος Δημήτρης Συλλούρης, ερωτηθείς για το θέμα της οικονομίας και την απεργία της ΠΑΣΥΔΥ, στην Αρχιεπισκοπή,

όπου έγινε η υποδοχή του Αρχιεπισκόπου Αθηνών Ιερώνυμου.

”Η σημερινή πραγματικότητα είναι πολύ χειρότερη από πριν τρία χρόνια που τους λέγαμε να πάρουν κάποια μέτρα. Δεν τα πήραν και τα μέτρα θα είναι χειρότερα στο μέλλον, εκτός αν αντιληφθούμε ότι χρειάζεται μία μεταρρύθμιση, αναδιάρθρωση του κράτους με ότι αυτό σημαίνει προς κάθε κατεύθυνση”, πρόσθεσε.

Ερωτηθείς αν βολιδοσκοπήθηκαν χθες για θέμα 13ου μισθού ή φορολόγησης του εφάπαξ, ο κ. Συλλούρης είπε: ”Καθόλου”.

”Αυτός ήταν ένας ψίθυρος, κακόβουλος, ο οποίος νομίζω σκοπό και μόνο είχε να ενισχύσει το επιχείρημα για απεργία, διότι δεν υπήρχε δικαιολογία για απεργία αφού αυτά τα ήξεραν από πολλές μέρες, ως και να ενισχύσει την κινητοποίηση η οποία ήταν μία κινητοποίηση που είχε και χουλιγκανισμούς. Και καθόλου συγκεκριμένα αιτήματα που έχουν σχέση με αυτό που θα ψηφίζαμε”, συμπλήρωσε.

Σε ερώτηση πού αποδίδονται αυτοί οι ψίθυροι, ο κ. Συλλούρης είπε πως πιστεύει ότι είναι από συντεχνιακούς, ”αλλά αυτό ας το ερευνήσει η Κυβέρνηση”.

”Οσον αφορά δε το σύνθημα της ηγεσίας του ΑΚΕΛ περί φορολόγησης του πλούτου και των εχόντων και των κατεχόντων, θέλω να δηλώσω ότι ήρθε η ώρα αντί να λέμε σύνθημα, να παραγνωρίσουν τις προειδοποιήσεις μας, να μην λάβουν υπόψη τις αναλύσεις μας, και να μας φέρουν μέτρα και δηλώνω ότι θα τα ψηφίσω όλα και να αναλάβουν τις ευθύνες. Επρεπε να είχαν αναλάβει τις ευθύνες σήμερα για την κακή οικονομία. Αναλάβαμε μαζί τις ευθύνες. Θα αναλάβουν μόνοι τους όμως τις ευθύνες για τα μέτρα που θα χρειαστούν από τούδε και στο εξής και είμαστε διατεθειμένοι να ψηφίσουμε κάθε φορολόγηση για το πλούτο. Και μετά να μετρήσουμε τα αποτελέσματα”, κατέληξε.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Συλλούρης,syllouris