Για πρώτη φορά συνάντηση μπλόγκερς μέσω Κυπριακής Προεδρίας

13:22 26/7/2012 - Πηγή: OnlyCY

Μπλόγκερς από όλη την Ευρώπη έχουν συγκεντρωθεί στις Βρυξέλλες, όπου ανταλλάσσουν απόψεις σχετικά με το μέλλον της ΕΕ σε μια συζήτηση που διοργανώνεται για πρώτη φορά στην ΕΕ, ύστερα από πρωτοβουλία της Κυπριακής Προεδρίας της ΕΕ, γεγονός που έχει αγκαλιαστεί με μεγάλο ενθουσιασμό από την ευρωπαϊκή μπλογκόσφαιρα.

Η συζήτηση διεξάγεται πάνω στις τέσσερις θεματικές προτεραιότητες της Κυπριακής Προεδρίας: 1. Ευρώπη, αποτελεσματικότερη και βιώσιμη, 2. Ευρώπη, με οικονομία

που να αποδίδει καλύτερα, βασισμένη στην ανάπτυξη, 3. Ευρώπη, πιο προσιτή στους πολίτες της, με αλληλεγγύη και κοινωνική συνοχή, και 4. Ευρώπη στον κόσμο, εγγύτερα με τους γείτονές της.

Ωστόσο, η συνάντηση ασχολείται και με άλλα θέματα, όπως η αναγνώριση καλύτερων πρακτικών για την πρόκληση ενδιαφέροντος και συμμετοχής στις πολιτικές συζητήσεις στην ΕΕ, καθώς και η ενίσχυση της ελεύθερης δημοσιογραφίας και των κοινωνικών δικτύων σε χώρες όπου δεν επικρατούν ευνοϊκές συνθήκες.

Τους μπλόγκερς καλωσόρισε το πρωί στο κτίριο του Συμβουλίου, ο Μόνιμος Αντιπρόσωπος της Κύπρου στην ΕΕ, Κορνήλιος Κορνηλίου.

Οι μπλόγκερς έχουν χωριστεί σε τέσσερις ομάδες. Συζητούν μεταξύ τους, αλλά και με άλλους μπλόγκερς που έχουν συνδεθεί μέσω του «google handout», από κάθε γωνιά της Ευρώπης, όπως και Κύπριοι μπλόγκερς που βρίσκονται συνδεδεμένοι από το Κέντρο Κοινοτικών Μέσων Επικοινωνίας στη νεκρή ζώνη παρά το Λήδρα Πάλας.

Η Κυπριακή Προεδρία ελπίζει ότι αυτή η άτυπη εκδήλωση θα δώσει την ευκαιρία στους μπλόγκερς να γνωρίσουν την Προεδρία και να συστηθούν με την πανευρωπαϊκή μπλογκόσφαιρα.

Keywords
Τυχαία Θέματα