Σύλληψη 35χρονου για την εκτός ελέγχου πυρκαγιά στην Τραχυπέδουλα

17:13 21/8/2013 - Πηγή: OnlyCY

Στη σύλληψη ενός προσώπου 35 ετών για διευκόλυνση των ανακρίσεων, προχώρησε η Αστυνομία σχετικά με τη μεγάλων διαστάσεων πυρκαγιά που εξακολουθεί να μαίνεται ανεξέλεγκτη στην περιοχή της Τραχυπέδουλας.
Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο Τύπου του Αρχηγείου Αστυνομίας Ανδρέα Αγγελίδη ύστερα από πληροφορία ότι κάποιο πρόσωπο θεάθηκε στην περιοχή συνελήφθη 35χρονος κατόπιν δικαστικού εντάλματος και ανακρίνεται.

Για την κατάσβεση

της πυρκαγιάς που ξέσπασε στις 11:00 το πρωί ενισχύθηκαν οι δυνάμεις πυρόσβεσης με 20 οχήματα των Πυροσβεστικών και Αγροτικών σταθμών Πάφου και Λεμεσού καθώς και δύο οχήματα του Τμήματος Δασών, δύο οχήματα του Ταμείου Θήρας, ένα πυροσβεστικό όχημα της Πολιτικής Άμυνας , ένα ντίκερ και ένα καδενοφόρο, καθώς και επτά πτητικά μέσα, δύο ελικόπτερα πυρόσβεσης της πυροσβεστικής υπηρεσίας, δύο της αστυνομίας, δύο ελικόπτερα του στρατού και ένα αεροσκάφος του Τμήματος Δασών.
Σύμφωνα με το Συντονιστικό Κέντρο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, ζητήθηκε ενίσχυση και από τα πτητικά μέσα των Βρετανικών Βάσεων.

Στην προσπάθεια της κατάσβεσης συνδράμουν και κάτοικοι της περιοχής.
Η πυρκαγιά, που σύμφωνα με την πυροσβεστική υπηρεσία ξεκίνησε βόρεια της κοινότητας Τραχυπέδουλας, κατευθύνεται προς τα Μαμώνια και το Κιδάσι προκαλώντας μεγάλη οικολογική καταστροφή, καίγοντας δένδρα, ξηρά χόρτα και άγρια βλάστηση. Από την φωτιά απειλήθηκε κτηνοτροφικό υποστατικό στην περιοχή, χωρίς ωστόσο να καούν τα ζώα΄, ενώ απειλήθηκαν και κάποιες κατοικίες.

Κάτοικος της περιοχής ανέφερε επίσης πως η φωτιά στο πέρασμα της κατέκαψε γεωργικό ελκυστήρα.
Η μάχη με τις φλόγες συνεχίζεται, αφού μέχρι στιγμής η πυρκαγιά μαίνεται εκτός ελέγχου.

Keywords
Τυχαία Θέματα