Συλικιώτης: Γίνονται μεγάλες προσπάθειες για την προσέλκυση επενδύσεων

23:22 13/7/2012 - Πηγή: OnlyCY

Αρκετά έργα τα οποία χειριστήκαμε ήδη είναι τροχιοδρομημένα, είπε ο Υπουργός Εμπορίου Βιομηχανίας και Τουρισμού Νεοκλής Συλικιώτης σε δηλώσεις του στο πλαίσιο της Ετήσιας Γενικής Συνέλευσης του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πάφου.

«Εγώ θα επικεντρωθώ μόνο σε θέματα που θα πρέπει να μας απασχολούν που κυρίως είναι η στήριξη του επιχειρηματικού κόσμου. Γίνονται μεγάλες προσπάθειες και για την προσέλκυση επενδύσεων και για να δώσουν ώθηση μέσα από διάφορα μέτρα», πρόσθεσε ο κ. Συλικιώτης.

«Πρόσφατα μάλιστα έχω πάρει πρόταση

στο Υπουργικό Συμβούλιο, η οποία εγκρίθηκε να γίνει μια Υπουργική Επιτροπή που θα συντονίζει ο Υπουργός Εμπορίου Βιομηχανίας και Τουρισμού με τη συμμετοχή του Υπουργού Οικονομικών, της Υπουργού Εσωτερικών, του Υπουργού Συγκοινωνιών και Έργων με κάποια κριτήρια για να διευκολύνουμε τις επενδύσεις και δεν αναφερόμαστε μόνο σε ξένες επενδύσεις, αναφερόμαστε για επενδύσεις που γίνονται για μεγάλα έργα», τόνισε.
Όπως ανέφερε ο κ. Συλικιώτης, με αυτό τον τρόπο «μπορούμε να αποφύγουμε αχρείαστη γραφειοκρατία, αλλά είναι καλύτερα να υπάρχει και ένα συντονιστικό κέντρο γιατί πολλές φορές ακούμε για επενδύσεις, πηγαίνουν σε διαφορετικές υπηρεσίες και Υπουργεία και αυτό μπορεί να δημιουργεί προβλήματα».
Όσον αφορά τα μέτρα που έχουν ληφθεί για τον τουρισμό είπε ότι αυτά συνεχίζονται και έχουν φέρει αποτελέσματα και για την Πάφο.

«Αναφέρομαι και στις πτήσεις της Ryan Air, καθώς και στην προσέλκυση Ρώσων τουριστών. Είναι γνωστό ότι χθες εγκρίθηκε από το Υπουργικό Συμβούλιο η απλοποίηση της βίζας και για την Ουκρανία που ήταν ο στόχος που έχουμε θέσει, όπως επίσης βλέπουμε και τα ζητήματα για καινούργιους προορισμούς, ζούμε ιδιαίτερα όσον αφορά τον τουρισμό σε ένα έντονο ανταγωνιστικό περιβάλλον και επίσης έχουμε την εποχικότητα», σημείωσε ο κ. Συλικιώτης.

«Αυτό το αντιμετωπίζουμε με επιδίωξη (ανοίγματος) νέων αγορών, βελτίωση του τουριστικού προϊόντος και είμαι ευτυχής γιατί εφαρμόζονται τα κίνητρα που δόθηκαν τότε που ήμουν Υπουργός Εσωτερικών και αναφέρομαι στα πολεοδομικά κίνητρα, βελτίωση της υποδομής, ήδη στην Κύπρο ξεκίνησαν να ολοκληρώνονται οι μαρίνες, ελπίζω να ξεπεραστεί το πρόβλημα και με τη μαρίνα της Πάφου, θα προωθήσουμε και τα έργα που αφορούν το λιμανάκι και το λιμανάκι του Λατσιού, αντιλαμβάνεστε όλα αυτά είναι ζητήματα που πρέπει να τα σπρώξουμε και εδώ χρειάζεται να υπάρχει άψογη συνεργασία του ιδιωτικού τομέα με το κράτος, βεβαίως και η συνεργασία και της τοπικής αυτοδιοίκησης. Θεωρώ ότι είμαστε σε καλό δρόμο παρόλο που πρέπει να σας πω ότι η οικονομική κρίση επιδρά σε όλους τους τομείς», ανέφερε ο περαιτέρω.

Από την πλευρά του, ο Πρόεδρος του ΕΒΕ Πάφου Γιώργος Λεπτός σε δηλώσεις του ανέφερε ότι οι προκλήσεις που έχουμε μπροστά μας συνεχώς μεγαλώνουν και οι εξελίξεις τρέχουν.
«Όσον αφορά την επαρχία μας, διανύουμε τον πέμπτο χρόνο της οικονομικής κρίσης, η Πάφος όμως έχει εχέγγυα, συγκριτικά πλεονεκτήματα, πλούσια ιστορία, φυσικό περιβάλλον και πολυποίκιλη οικοδομή. Μ

Keywords
Τυχαία Θέματα