Αναγκαία η εξεύρεση λύσης στο Κυπριακό, λέει ο Αμερικανός ΥΦΥΠΕΞ

20:02 13/7/2012 - Πηγή: OnlyCY

Στην ανάγκη εξεύρεσης λύσης στο Κυπριακό αναφέρθηκε ο Αμερικανός Υφυπουργός Εξωτερικών, αρμόδιος για Ευρωπαϊκές και Ευρωασιατικές υποθέσεις, Φίλιπ Γκόρντον, μιλώντας κατά τη διάρκεια διάσκεψης Τύπου, στο Ιδρυμα Fulbright, στη Λευκωσία.

Ο κ. Γκόρντον είπε ότι η λύση είναι απαραίτητη για την ειρήνη, την ευημερία και την σταθερότητα στην περιοχή. Συμπλήρωσε ότι η μη λύση δημιουργεί

τουναντίον κινδύνους για τη σταθερότητα στην περιοχή, ενώ ξεκαθάρισε ταυτόχρονα ότι δεν μπορεί να τεθεί τεχνητό χρονοδιάγραμμα για τη λύση.

Αναφερόμενος στον εντοπισμό κοιτασμάτων υδρογονανθράκων εντός της ΑΟΖ της Κύπρου, ο κ. Γκόρντον αναφέρθηκε στο αμοιβαίο όφελος που προσφέρει στις κοινότητες και στους πολίτες της Κύπρου, καθώς και ευρύτερα στην περιοχή.

Ο εντοπισμός των υδρογονανθράκων τονίζει περαιτέρω την ανάγκη για εξεύρεση λύσης στο Κυπριακό, είπε ο Αμερικανός ΥΦΥΠΕΞ, ενώ αναφέρθηκε και σε ενδεχόμενους κινδύνους, όπως η πρόκληση διένεξης αναφορικά με το ποιος θα ωφεληθεί από την εκμετάλλευση των κοιτασμάτων.

Ενθάρρυνε, εξάλλου, όλες τις εμπλεκόμενες πλευρές, κάνοντας αναφορά στην Κυπριακή Δημοκρατία, την Τουρκία και το Ισραήλ, να εργαστούν σκληρά για την πολιτική διευθέτηση του ζητήματος.

Keywords
Τυχαία Θέματα