ΣΥΚΑΛΑ: Έτοιμη να εξετάσει την πρότασή μας για ανάκτηση καταθέσεων η Τρόικα

15:12 24/7/2013 - Πηγή: OnlyCY

Την πρόθεση της Τρόικας ότι θα εξετάσει πρόταση για ανάκτηση των χαμένων καταθέσεων της Λαϊκής Τράπεζας, εφόσον αυτή εγκριθεί και κατατεθεί από την Κυβέρνηση, εξασφάλισε ο Σύνδεσμος Καταθετών Λαϊκής Τράπεζας (ΣΥΚΑΛΑ).

Αντιπροσωπεία του Συνδέσμου είχε συνάντηση με τεχνοκράτες της Τρόικας στους οποίους εξήγησε την πρόταση που είχε υποβληθεί στην Κυβέρνηση για ανάκτηση

των καταθέσεων της Λαϊκής Τράπεζας, οι οποίες έχουν χαθεί αφού η Τράπεζα, μετά τις αποφάσεις του Eurogroup, βρίσκεται σε διαδικασία εκκαθάρισης.

“Τους έχουμε πληροφορήσει για την οικονομική πρόταση την οποία έχει υποβάλει ο Σύνδεσμος στο Υπουργείο Οικονομικών και έχουμε εξασφαλίσει τη διάθεσή τους εφόσον προέλθει από την Κυβέρνηση της Κύπρου αυτή η πρόταση, μετά που θα την ελέγξει για να μην αντιστρατεύεται οποιαδήποτε συμφέροντα και να την εγκρίνει, ότι θα είναι διατεθειμένοι να την συζητήσουν”, ανέφερε σε δηλώσεις του μετά τη συνάντηση, ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Άδωνις Παπακωνσταντίνου.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, ο κ. Παπακωνσταντίνου εξήγησε ότι η “φιλοσοφία της πρότασης λέει ότι οι καταθέτες της Λαϊκής αναμένουν ότι θα ανακτήσουν τις κλαπέντες καταθέσεις όταν και εφόσον η Κυβέρνηση της Κύπρου διαθέτει τα ανάλογα κεφάλαια για να τις επιστρέψει είτε σε μετρητά είτε με οιονδήποτε άλλο τρόπο”.

Ο κ. Παπακωνσταντίνου είπε ότι η πρόταση του Συνδέσμου έχει κατατεθεί εδώ και δύο μήνες στην Κυβέρνηση και έχει σταλεί στους Προέδρους όλων των κοινοβουλευτικών κομμάτων, ενώ ο Σύνδεσμος έχει ήδη ξεκινήσει συναντήσεις με τα πολιτικά κόμματα προκειμένου να τους εξηγήσουν την πρόταση, η οποία, όπως είπε, είναι σύνθετη.

Τέλος, ερωτηθείς σχετικά, ο κ. Παπακωνσταντίνου είπε ότι ο Σύνδεσμος διαθέτει γύρω στα 2.000 μέλη που αντιπροσωπεύουν το 25% των συνολικών ανασφάλιστων καταθέσεων που έχουν χαθεί που αντιστοιχεί σε €4,3 δις.

Keywords
Τυχαία Θέματα