Δίωρη στάση εργασίας την Παρασκευή ανακοινώνει η ΕΤΥΚ

14:09 24/7/2013 - Πηγή: OnlyCY

Σε δίωρη προειδοποιητική στάση εργασίας, την Παρασκευή, μεταξύ 12.30 και 14.30, καλεί όλους τους τραπεζικούς υπαλλήλους η ΕΤΥΚ, ζητώντας μεταξύ άλλων παράταση του σχεδίου εθελοντικής αποχώρησης της Τράπεζας Κύπρου, επέκταση κατά 5 έτη της ιατροφαρμακευτικής κάλυψης και να ληφθούν

υπόψη στον υπολογισμό των μισθών ‘μη κουρεμένοι’ μισθοί.

Σε ανακοίνωσή της στην επίσημη ιστοσελίδα της, η οργάνωση αναφέρει ότι «απαιτούμε από την Τράπεζα Κύπρου να ανακοινώσει άμεσα παράταση του Σχεδίου Εθελοντικής αποχώρησης ούτως ώστε την ώρα της απόφασης ο κάθε συνάδελφος να γνωρίζει επακριβώς τι θα γίνει με τα Ταμεία του».

«Ζητούμε από την Τράπεζα να επεκτείνει την κάλυψη Ταμείου Υγείας και Ασφάλειας Ζωής τουλάχιστον μία πενταετία», προσθέτει.

Συνεχίζει ζητώντας όπως «στον υπολογισμό των μισθών να λάβει υπόψη, τους μη κουρεμένους μισθούς. Επίσης πρέπει να κατατεθούν από την Κυβέρνηση τα λεφτά που αφορούν το Ταμείο Προνοίας των συναδέλφων της Λαϊκής (μη κουρεμένο ποσό)».

«Πρέπει τα Ταμεία Προνοίας (μη κουρεμένο ποσό) να αποδεσμευτούν ούτως ώστε ο κάθε συνάδελφος που θα πάρει το Σχέδιο να μπορεί να τα διαχειρισθεί άμεσα», αναφέρει η ΕΤΥΚ.

Παράλληλα, καλείται ο Υπουργός Οικονομικών Χάρης Γεωργιάδης να δεσμευτεί για την κατοχύρωση του «κουρεμένου» ποσού.

Εκφράζει την επιθυμία «να πετύχει το Σχέδιο, γι’ αυτό στις μειώσεις μισθών που η ίδια η Τράπεζα εισηγήθηκε, η ΕΤΥΚ πρόσφερε ακόμη 2.5% άρα το 12.5% έγινε 15% για να χρησιμοποιηθεί από την Τράπεζα για να γίνει πιο ελκυστικό το πακέτο του Σχεδίου».

Παράλληλα, αναφέρει ότι αποφάσισε, «αν η Τράπεζα ανταποκριθεί στην εισήγηση μας, από δικούς της πόρους η ΕΤΥΚ θα διαθέσει ποσό μέχρι €15.000.000 που θα δοθεί στους συναδέλφους που θα επιλέξουν το Σχέδιο».

Ζητά επίσης τροποποίηση παραγράφου που αναφέρει ότι σε περίπτωση που εξακριβωθεί σοβαρή παράβαση των υποχρεώσεων των υπαλλήλων κατά τη διάρκεια της υπηρεσίας τους η Τράπεζα θα έχει το δικαίωμα να απαιτήσει πέραν της πραγματικής ζημιάς που έχει υποστεί και την επιστροφή μέρους της αποζημίωσης που καταβλήθηκε στον υπάλληλο.

«Αν παρ’ ελπίδα, η Τράπεζα ή κάθε άλλος εμπλεκόμενος, μας αγνοήσει τότε αναγκαστικά την επόμενη βδομάδα θα προχωρήσουμε σε κλιμάκωση των μέτρων», καταλήγει η ανακοίνωση της ΕΤΥΚ.

Keywords
Τυχαία Θέματα