Στους 78.000 οι πρόσφυγες από τη Συρία που έχουν καταφύγει στην Τουρκία

20:22 27/8/2012 - Πηγή: OnlyCY

Στο κύμα προσφύγων από τη Συρία αναφέρονται σημερινά δημοσιεύματα στον τουρκικό Τύπο.

Η “Χιουριέτ” σε σημερινό της δημοσίευμα αναφέρει ότι η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες (UNHCR) ανέφερε ότι περισσότεροι από 200.000 πρόσφυγες από την Συρία έχουν καταφύγει σε γειτονικές χώρες τους τελευταίους 17 μήνες.

Η εφημερίδα αναφέρει ότι το διάστημα αυτό οι πρόσφυγες από την Συρία που έχουν καταφύγει στην Τουρκία έφθασαν τις 78.000.

Η “Χαμπέρτουρκ”

αναφέρει ότι μέχρι στιγμής η Τουρκία έχει δαπανήσει περί τα 300 εκ. λίρες για να καλύψει τις ανάγκες των προσφύγων από την Συρία, ενώ κάποιες πλούσιες ευρωπαϊκές χώρες έχουν στείλει μόνο 100 σκηνές και κουβέρτες.

Η εφημερίδα επισημαίνει επίσης ότι η βοήθεια των ευρωπαϊκών χωρών βρίσκεται στις αποθήκες της Ερυθράς Ημισελήνου ώστε να αποφευχθεί η παρουσία της σημαίας της ΕΕ στις τέντες των προσφύγων.

Η “Ζαμάν” αναφέρει ότι η Τουρκία προσωρινά έχει παγώσει την εισροή προσφύγων έως ότου διευθετηθεί το θέμα τοποθέτησης νέων σκηνών για τους πρόσφυγες που στεγάζονται σε σχολεία διότι πλησιάζει η ημερομηνία έναρξης του νέου σχολικού έτους.

Η “Χιουμριέτ” αναφέρει ότι χθες δεν επετράπη η είσοδος στην Τουρκία σε ομάδα Σύρων Τουρκμένων και ότι οι Τούρκοι συνοριοφύλακες απαγόρευσαν την είσοδο κατόπιν οδηγιών της Άγκυρας. Η εφημερίδα γράφει ότι η εφαρμογή αυτή συνιστά το πρώτο βήμα της Τουρκίας για την δημιουργία ουδέτερης ζώνης στα σύνορα με τη Συρία.

Η εφημερίδα αναφέρει επίσης ότι δεν επετράπη σε αντιπροσωπεία του CHP να επισκεφθεί το στρατόπεδο προσφύγων από την Συρία στο Απαϊντίν του Χατάϊ και ότι προτάθηκε στην αντιπροσωπεία η επίσκεψη σε άλλα στρατόπεδα προσφύγων.

Η “Μιλιέτ” αναφέρει ότι ο αρχηγός του CHP Κιλιτσντάρογλου ζητώντας εξηγήσεις από τους αρμοδίους για αυτήν την απαγόρευση ανέφερε ότι κάτι παράνομο πρέπει να συμβαίνει στο στρατόπεδο αυτό και ότι ρώτησε «αν εκεί εκπαιδεύονται δολοφόνοι μουσουλμάνων».

Keywords
Τυχαία Θέματα