Στους 26 ανήλθαν οι νεκροί από ναυάγιο μεταξύ Μάλτας και Λιβύης

11:03 12/10/2013 - Πηγή: OnlyCY

Τουλάχιστον 26 άνθρωποι έχει επιβεβαιωθεί ότι έχασαν τη ζωή τους όταν ναυάγησε ένα πλεούμενο που μετέφερε μετανάστες στην κεντρική Μεσόγειο, ανακοίνωσε ο Πρωθυπουργός της Μάλτας, Τζόζεφ Μούσκατ.

Πάνω από 200 άνθρωποι διασώθηκαν από το ναυάγιο αυτό, σύμφωνα με τις αρχές της Μάλτας.

Σύμφωνα με τις ένοπλες δυνάμεις της χώρας, ένα μαλτέζικο πολεμικό πλοίο διέσωσε 150 ανθρώπους, 113 άνδρες, 20 γυναίκες και 17 παιδιά, ενώ το ιταλικό πολεμικό ναυτικό διέσωσε 56 ανθρώπους, περιλαμβανομένων 39 ανδρών, 8 γυναικών και 9 παιδιών.

Ο κ. Μούσκατ δήλωσε

ότι το νέο ναυτικό αυτό δυστύχημα αποτελεί μια κλήση αφύπνισης για την Ευρωπαϊκή Ένωση.

“Πόσοι άνθρωποι πρέπει να πεθάνουν ακόμη πριν αναληφθεί δράση; Η Μάλτα και η Ιταλία συνεργάζονται, αλλά αισθανόμαστε ότι μας έχουν εγκαταλείψει στην επιχείρηση αυτή. Το πρόβλημα είναι ευρωπαϊκό. Οι απελπισμένοι άνθρωποι αυτοί αναζητούν ένα μέλλον στην Ευρώπη και η Ευρώπη δεν μπορεί να υπεκφεύγει”, σημείωσε.

Νωρίτερα, ιταλικά μέσα ενημέρωσης είχαν κάνει λόγο για τουλάχιστον 50 νεκρούς στο ναυάγιο αυτό.

Το πρακτορείο ειδήσεων ANSA έκανε λόγο για “περίπου 50″ νεκρούς. Το πλεούμενο φέρεται ότι ανατράπηκε λόγω του υπερβολικού αριθμού των επιβατών που μετέφερε.

Οι μετανάστες μετακινήθηκαν για να καλέσουν βοήθεια όταν διέκριναν στον ορίζοντα ένα πλοίο. Το κέντρο βάρους μετατοπίστηκε ξαφνικά και το πλεούμενο ανατράπηκε.

Στο σημείο του ναυαγίου, μετά από σχετικό αίτημα των αρχών της Μάλτας, έσπευσαν δυο πλοία του ιταλικού πολεμικού ναυτικού και ένα εμπορικό πλοίο.

Σχεδόν 150 μετανάστες φέρονται να επιβιβάστηκαν στο μαλτέζικο πλοίο και άλλοι 56, περίπου, σε σκάφος του ιταλικού πολεμικού ναυτικού.

Keywords
Τυχαία Θέματα