Στο προσκήνιο πάλι η Χουριέτ με τις δηλώσεις Helene Flautr

10:32 4/9/2012 - Πηγή: OnlyCY

Η τουρκική εφημερίδα Χουριέτ επανέρχεται σήμερα στο θέμα που αφορά τοποθετήσεις της Προέδρου της Μεικτής Κοινοβουλευτικής Επιτροπής ΕΕ-Τουρκίας Helene Flautre αναφορικά με συνάντηση που είχε με τον Πρόεδρο του ΔΗΣΥ, υποστηρίζοντας ότι, με δηλώσεις της στην εφημερίδα, η Γαλλίδα Ευρωβουλευτής «επιβεβαίωσε τα στοιχεία του ρεπορτάζ» της 1ης Σεπτεμβρίου.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, η κ. Φλοτρ είπε ότι ο κ. Αναστασιάδης της άφησε την εντύπωση ότι «είναι ηγέτης άκρως αποφασιστικός, ελεύθερος, πραγματιστής, με ικανότητα να λαμβάνει αποφάσεις και με σεβασμό προς την άλλη πλευρά».

«Η

Flautre ανέφερε πως ο κ. Αναστασιάδης βλέπει θετικά τη χαλαρή ομοσπονδία και είναι υπέρ της διεύρυνσης των συνομιλιών με τη συμμετοχή των εγγυητριών κρατών και της ΕΕ», αναφέρει η εφημερίδα.

«Η Χουριέτ ήταν μάρτυρας της συνάντησης Αναστασιάδη-Flautre και είχε μεταφέρει τις απόψεις του μελλοντικού ηγέτη των Ελληνοκυπρίων, οι οποίες χαρακτηρίστηκαν στη χώρα του ως υποχώρηση», προσθέτει το σημερινό δημοσίευμα.

Σημειώνεται ότι σε χθεσινή ανακοίνωσή της σχετικά με τη συνάντησή της με τον Πρόεδρο του ΔΗΣΥ καθώς και την επίσκεψή της στην Κύπρο,  η Γαλλίδα Ευρωβουλευτής απορρίπτει τα όσα αναφέρονται στην τουρκική εφημερίδα «Χουριέτ» για τη συγκεκριμένη συνάντηση.

Στην ανακοίνωση αναφέρει ότι σε αντίθεση με την εντύπωση που αφήνει η εφημερίδα, δεν ήταν παρόντες δημοσιογράφοι στη συνάντηση, η οποία, όπως σημειώνει, ήταν κλειστή για τα ΜΜΕ. Επίσης, απορρίπτει το δημοσίευμα, λέγοντας ότι δεν αντανακλά ορθά το περιεχόμενο της συνάντησης. Στο άρθρο, σημειώνει, προστίθενται κάποια στοιχεία. Δεν με εκπλήσσει αυτό, καθώς το άρθρο δημοσιεύτηκε πριν δώσω καν συνέντευξη στον Τούρκο δημοσιογράφο για την επίσκεψή μου στην Κύπρο, αναφέρει η ευρωβουλευτής.

Το σημερινό δημοσίευμα της Χουριέτ αναφέρει ότι η κ. Φλοτρ δήλωσε – πάντα σύμφωνα με την εφημερίδα – ότι «πρέπει να αρχίσει αμέσως το απευθείας εμπόριο. Πρέπει να πραγματοποιηθούν οι δραστηριότητες για την προσέγγιση μεταξύ των δύο πλευρών και την ενίσχυση της εμπιστοσύνης. Αυτό θα καταστήσει το βορρά πιο ανεξάρτητο από την Τουρκία και θα τον κάνει σύμμαχο, ο οποίος θα διευκολύνει τη λύση. Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο πρέπει να αναγνωρίσει αμέσως καθεστώς παρατηρητή σε δύο βουλευτές” του ψευδοκράτους και να συγκεντρώσει τους ‘σοφούς’ των δύο πλευρών.

Η εφημερίδα γράφει τέλος πως η Flautre υποστήριξε πως πρέπει «να πολιτογραφούνται» στο ψευδοκράτος οι Τούρκοι που ζουν για μια δεκαετία εκεί.

Σύμφωνα πάντα με το δημοσίευμα, η εκπρόσωπος της ΕΕ φέρεται να δήλωσε πως την ξένισε το γεγονός ότι κατά τη συνάντησή της με «τον Ελληνοκύπριο ηγέτη Δημήτρη Χριστόφια» – όπως αποκαλεί τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας  – εκείνος συμπεριφέρθηκε δήθεν «όχι ως Προεδρία της ΕΕ, αλλά ως ηγέτης της Κύπρου».

Σύμφωνα με τη «Χουριέτ», η κ. Flautre φέρεται να δήλωσε στην εφημερίδα ότι «εγώ τον ρωτούσα για την οικονομική κρίση στην ΕΕ κι εκείνος μου έλεγε, θα δούμε, με ενδιαφέρει περισσότερο το κυπριακό πρόβλημα».

Keywords
Τυχαία Θέματα