Στο πλευρό του ΕΛΑΖΩ ο ΓΓ του ΑΚΕΛ

18:31 27/12/2013 - Πηγή: OnlyCY

Τον Πρόεδρο του Συνδέσμου Καρκινοπαθών ΕΛΑΖΩ Χρίστο Ανδρέου ο οποίος πραγματοποιεί εδώ και επτά και πλέον μήνες εκδήλωση διαμαρτυρίας έξω από το Προεδρικό Μέγαρο, με αίτημα την δημιουργία κρατικού ακτινοθεραπευτικού κέντρου, επισκέφθηκε το απόγευμα ο ΓΓ του ΑΚΕΛ Αντρος Κυπριανού.

Ο κ. Κυπριανού διαβεβαίωσε τον κ. Ανδρέου ότι θα μελετήσει σε βάθος τα στοιχεία που του παρέδωσε αναφορικά με το θέμα της δημιουργίας ακτινολογικού/ογκολογικού κέντρου και την νοσηλεία των ασθενών στο Ογκολογικό

της Τράπεζας Κύπρου και αναλόγως θα πράξει και ενδεχομένως να αναλάβει και πρωτοβουλίες.

Ο ΓΓ του ΑΚΕΛ δήλωσε ότι θεώρησε υποχρέωσή του να επισκεφθεί τον κ. Ανδρέου ο οποίος εδώ και 220 ημέρες συνεχίζει την διαμαρτυρία του έξω από το Προεδρικό Μέγαρο για ένα θέμα το οποίο δεν είναι προσωπικό, καθώς ο καρκίνος πρέπει να απασχολεί όλους μας.

Επέκρινε το γεγονός ότι μέχρι σήμερα “δεν υπήρξε η οποιαδήποτε επιδίωξη συνάντησης μαζί του από πλευράς Κυβέρνησης για να του δώσουν κάποιες πειστικές εξηγήσεις έτσι ώστε να τερματίσει αυτή την απεργία”.

«Είναι λυπηρό γιατί πρόκειται για ένα ζήτημα πάρα πολύ σημαντικό, όχι προσωπικά για τον κ. Ανδρέου αλλά για χιλιάδες συμπατριώτες, πάρα πολλοί είναι εκείνοι που υποφέρουν από καρκίνο και θα έλεγα ότι το κράτος θα πρέπει να δώσει ιδιαίτερη σημασία στην καταπολέμηση αυτής της ασθένειας», σημείωσε.

Ο κ. Κυπριανού υπενθύμισε ότι στη Βουλή είχαν όλα τα κόμματα συμφωνήσει, με ελάχιστες εξαιρέσεις όπως είπε, από μεμονωμένα πρόσωπα και όχι πολιτικές ομάδες «ότι θα έπρεπε να προχωρήσουν στην κατασκευή των ογκολογικών κέντρων στην Λευκωσία και στην Λεμεσό».

Πρόσθεσε ότι η προηγούμενη Κυβέρνηση είχε προχωρήσει με την δημιουργία όλων των προϋποθέσεων για προκήρυξη προσφορών, σημειώνοντας ότι «η σημερινή Κυβέρνηση έχει τερματίσει τις όλες προσπάθειες».

Ο ΓΓ του ΑΚΕΛ είπε ότι θα επιχειρήσει να διασταυρώσει τα στοιχεία που του έχει δώσει ο κ. Ανδρέου, λέγοντας ότι «αν τα στοιχεία αυτά είναι πραγματικά, τότε είναι εντυπωσιακά, κάποιος λέει ψέματα για το τι δαπανεί η Κυβέρνηση για το Ογκολογικό της Τράπεζας Κύπρου και το τι λέει στο κόσμο ότι δαπανείται».

«Θα τα μελετήσω, θα τα δούμε και εάν όντως υπάρχει αυτή η μεγάλη αντίφαση, γιατί μιλάμε για διαφορά ετησίως γύρω στα δέκα με έντεκα εκατομμύρια, άλλα είναι τα ποσά που δίνονται και άλλα είναι αυτά που λέγονται, εάν όντως πρόκειται περί πραγματικότητας, τότε θα δούμε πως θα αντιδράσουμε», είπε ο κ. Κυπριανού.

Ανέφερε ότι το κόμμα του θα αναλάβει σίγουρα κάποια πρωτοβουλία, προσθέτοντας ότι από τα στοιχεία που παρέδωσε ο κ. Ανδρέου, “φαίνεται ότι ένας αριθμός συμπατριωτών μας , γύρω στα χίλια άτομα, δεν έχουν την οποιαδήποτε υπηρεσία και φροντίδα από το κράτος”.

Ο κ. Κυπριανού εξέφρασε την ευχή ο νέος χρόνος να μην βρει τον κ. Ανδρέου έξω από το Προεδρικό αλλά στο σπίτι του και τον διαβεβαίωσε ότι το ΑΚΕΛ θα συνεχίσει την προσπάθεια για να βοηθηθούν οι συμπατριώτες μας.

Ο κ. Ανδρέου από την πλευρά του ευχαρίστησε τον ΓΓ του ΑΚΕΛ για την πρωτοβουλία του και την συμπαράστασή του στον αγώνα του.

«Ο αγώνας μας δεν είναι προσωπικός, δεν έχει σχέση ούτε με τα οικονομικά μου συμφέροντα, ούτε με τα πολιτικά μου, αλλά έχει να κάνει με τον άνθρωπο που αυτή τη στιγμή δεινοπαθεί», σημείωσε.

Είπε ότι «είμαστε η μόνη χώρα στο κόσμο που δεν έχουμε κρατικό ογκολογικό/ακτινοθεραπευτικό κέντρο, και η μόνη που αγοράζουμε υπηρεσίες από μια τράπεζα, χρυσοπληρώνοντάς τις».

Υποστήριξε ακόμη ότι αποδεικνύει με έγγραφα ότι «χίλια άτομα το χρόνο δεν τους κάνουν ακτινοθεραπεία, διότι δεν έχουν τα μηχανήματα και δυστυχώς διατυμπανίζουν ότι δεν υπάρχουν λίστες αναμονής».

«Λυπάμαι να πω ότι ναι, δεν υπάρχουν λίστες αναμονής, διότι τους βάλανε στις λίστες θανάτου», είπε ο κ. Ανδρέου.

Ανέφερε ακόμη με βάση τις εκθέσεις της γενικής ελέγκτριας, «και τα φάρμακα τα πληρώνει η Κυβέρνηση και δεν είναι μέσα στους λογαριασμούς, είναι ακόμη ενάμιση εκατομμύριο έξτρα».

Keywords
Τυχαία Θέματα