Στο κόκκινο η ανεργία στην Πάφο

19:01 9/1/2012 - Πηγή: OnlyCY

Χειρότερο από το 2011 θα είναι το 2012 για τους άνεργους της Πάφου σύμφωνα με τον επαρχιακό γραμματέα της ΣΕΚ Νεόφυτο Ξενοφώντος. Σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ ο κ. Ξενοφώντος ανέφερε ότι η ανεργία στην επαρχία Πάφου έχει χτυπήσει κόκκινο αφού έφθασε στο 12% του ενεργού πληθυσμού της, ποσοστό 4% υψηλότερο σε σύγκριση τις υπόλοιπες πόλεις της Κύπρου.

«Πέραν από τους επαγγελματίες και τους ιδιοκτήτες τουριστικών

και αναπτυξιακών επιχειρήσεων, θύματα της οικονομικής κρίσης είναι οι νέοι της πόλης. Το μεγαλύτερο πρόβλημα παρουσιάζεται στις ηλικίες από 24 μέχρι 30 ετών, αφού πολλοί νέοι που τελειώνουν τις σπουδές τους και επιστρέφουν στην Πάφο, είναι αδύνατον να εργοδοτηθούν λόγω του ότι δεν υπάρχουν θέσεις εργασίας.

Αρκετοί από αυτούς περιμένουν στην ουρά του ταμείου ανεργίας ενώ κάποιοι άλλοι μετακινούνται σε άλλες πόλεις της Κύπρου ή ακόμα και στο εξωτερικό όπου εκεί έρχονται αντιμέτωποι με το υψηλό κόστος διαβίωσης».

Η κυβέρνηση ανέφερε ο κ. Ξενοφώντος πρέπει να δώσει τα κατάλληλα κίνητρα σους νέους να παραμείνουν στην πόλη τους και να εργοδοτηθούν αξιοπρεπώς.

Ωστόσο σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ ο επαρχιακός γραμματέας της ΠΕΟ στην Πάφο Ανδρέας Φακοντής, ανέφερε ότι η Πάφος είναι μια πόλη που στηριζόταν οικονομικά κυρίως από τον τουρισμό.

Όταν δεν έχουμε τουρίστες, είπε, είτε λόγω της οικονομικής κρίσης είτε λόγω άλλων παραγόντων τότε πως θα πάμε μπροστά;

Όπως ανέφερε ο κ. Φακοντής, ένα από τα κύρια προβλήματα που παρουσιάζονται στην Πάφο και ιδιαίτερα στις ξενοδοχειακές μονάδες είναι το γεγονός ότι προτιμούνται και προσλαμβάνονται χαμηλόμισθοι κοινοτικοί εργάτες αντί για ντόπιο εργατικό δυναμικό προσωπικό.

Keywords
Τυχαία Θέματα