Στο αεροδρόμιο Λευκωσίας η βάση του Οργανισμού Πρόληψης Χημικών Όπλων

22:43 18/10/2013 - Πηγή: OnlyCY

Με πτήσεις ελικοπτέρων από το κλειστό αεροδρόμιο Λευκωσίας και τη Λαττάκεια της Συρίας, όπως αναφέρει σήμερα το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων ΙΤΑΡ ΤΑΣ, θα διακινούνται οι παρατηρητές των Ηνωμένων Εθνών και τα μέλη της αποστολής του Οργανισμού Πρόληψης Χημικών Όπλων, που θα έχουν τη βάση τους στην Κύπρο, έως ότου ολοκληρωθεί η διαδικασία καταστροφής του χημικού οπλοστασίου της Συρίας.

Το

ΙΤΑΡ ΤΑΣ, επικαλούμενο γραπτή δήλωση του Κυβερνητικού Εκπροσώπου Χρήστου Στυλιανίδη, αναφέρει ότι το Υπουργικό Συμβούλιο της Κυπριακής Δημοκρατίας έχει εγκρίνει τη δημιουργία μίας Βάσης για την κοινή αποστολή των Ηνωμένων Εθνών και του Οργανισμού Πρόληψης Χημικών Όπλων και ότι η Βάση αυτή θα χρησιμοποιηθεί από τους παρατηρητές για την καταστροφή των συριακών χημικών όπλων.

Η Βάση, συνεχίζει το ρωσικό ειδησεογραφικό πρακτορείο, θα ευρίσκεται στο έδαφος του παλαιού αεροδρομίου της Λευκωσίας, στην υπό τα Ηνωμένα Έθνη ζώνη καταπαύσεως του πυρός, η οποία χωρίζει το νησί σε περιοχές υπό τον ελληνοκυπριακό και τουρκοκυπριακό έλεγχο.

Επί του παρόντος, γράφει το ΙΤΑΡ ΤΑΣ, το αεροδρόμιο στεγάζει το στρατιωτικό αρχηγείο των Ηνωμένων Εθνών στην Κύπρο και οι επιθεωρητές, οι οποίοι θα εργάζονται εκεί, θα διαμένουν σε ξενοδοχεία της Λευκωσίας.

Αναμένεται, προσθέτει το δημοσίευμα, ότι θα μεταβαίνουν στη Συρία με ελικόπτερα από τη Λευκωσία στη Λαττάκεια, η οποία απέχει της κυπριακής πρωτεύουσας περίπου 225 χιλιόμετρα.

Στις 7 Οκτωβρίου 2013, ο ΓΓ του ΟΗΕ, Μπαν Γκι-Μουν είχε αποστείλει γράμμα στο Συμβούλιο Ασφαλείας, με συστάσεις για καταστροφή του χημικού οπλοστασίου της Συρίας.

Keywords
Τυχαία Θέματα