Στις 24 Μαρτίου ο 7ος Διεθνής Μαραθώνιος Λεμεσού

17:23 25/2/2013 - Πηγή: OnlyCY

Λιγότερο από ένας μήνας έχει απομείνει για το μεγάλο αθλητικό γεγονός της πόλης μας και οι προετοιμασίες από πλευράς των Διοργανωτών είναι πυρετώδεις. Συγκεκριμένα, στο πλαίσιο της προώθησης του Μαραθωνίου Λεμεσού ΓΣΟ, το Σάββατο 23 Φεβρουαρίου πραγματοποιήθηκαν τα γυρίσματα του promo video του Μαραθωνίου, στην περιοχή του Μόλου, σημείο που θα αποτελέσει και το σημείο εκκίνησης και τερματισμού όλων των διαδρομών την Κυριακή 24 Μαρτίου, μέρα διεξαγωγής της Διοργάνωσης.

Στα γυρίσματα του Promo Video συμμετείχαν δρομείς από το Σωματείο Περικλής Δημητρίου, από τον Dromeas Racing και από το Limassol Running Club.

Περαιτέρω, όλοι οι εμπλεκόμενοι Διοργανωτές αισιοδοξούν ότι ο φετινός 7ος Διεθνής Μαραθώνιος Λεμεσού -ΓΣΟ θα ξεπεράσει σε συμμετοχές όλους τους προηγούμενους με τις εγγραφές να έχουν ανοδική τάση μέχρι στιγμής. Συγκεκριμένα, μεγάλη απήχηση από το κοινό έχει ο εταιρικός/ομαδικός δρόμος των χλμ με 41 οργανισμούς να έχουν δηλώσει μέχρι στιγμής συμμετοχή ενώ ο αριθμός των συμμετεχόντων στον εταιρικό ομαδικό δρόμο των 5χλμ έχει φτάσει τους 1100, αριθμός που ξεπερνά τον τελικό αριθμό συμμετεχόντων στον εταιρικό/ομαδικό Δρόμο στο Μαραθώνιο του 2012. Η πολυπληθέστερη ομάδα του εταιρικού για τον φετινό Μαραθώνιο ανήκει στην εταιρία TOYOTA, από την οποία θα συμμετέχουν 100 άτομα! Υπάρχει επιπλέον αισιοδοξία και από άλλες εταιρείες ότι θα ξεπεράσουν τους συμμετέχοντες της TOYOTA.

Δρομείς-αθλητές από 27 χώρες έχουν κάνει ήδη την εγγραφή τους στο φετινό Μαραθώνιο. Μέχρι στιγμής έχουν δηλώσει συμμετοχή στον αγώνα αθλητές από Αυστρία, Βέλγιο, Κύπρο, Τσεχία, Γερμανία, Δανία, Αίγυπτο, Φιλανδία, Γαλλία, Ελλάδα, Ιταλία, Λιθουανία, Ολλανδία, Νέα Ζηλανδία, Νορβηγία, Πολωνία, Ρουμανία, Ρωσία, Σερβία, Νότια Αφρική, Σρι Λάνκα, Τυνησία, Ηνωμένο Βασίλειο και Η.Π.Α. Για πρώτη φορά έχουμε επίσης εγγραφές από το Μεξικό, την Κίνα , την Ιαπωνία.Πέρσι συμμετείχαν στο Μαραθώνιο Λεμεσού ΓΣΟ συνολικά 43 χώρες. Για φέτος υπάρχει μια ανοδική τάση συμμετοχών και ενδιαφέροντος από την Αμερική. Επίσης συμμετέχει το Αμερικανικό Πανεπιστήμιο στο Abu Dhabi με 22 δρομείς. Το ίδιο το πανεπιστήμιο εξέφρασε την επιθυμία πραγματοποιήσει έρευνα για τα οφέλη του Μαραθωνίου Λεμεσού στον τόπο μας την οποία μετέπειτα θα παρουσιάσει στον Κυπριακό Οργανισμό Τουρισμού.

Ο Μαραθώνιος έχει καταγράψει ανοδική τάση όσον αφορά την προβολή του. Μόνο μέσα τις πλατφόρμες των social media του Μαραθωνίου Λεμεσού-ΓΣΟ έχουν καταγραφεί περισσότεροι από 411.000 επισκέπτες ενώ η επίσημη ιστοσελίδα του www.limassolmarathon.com έχει καταγράψει 8 000 επισκέπτες για τον μήνα Γενάρη και αναμένονται ακόμη περισσότεροι για τον Φεβρουάριο.

Keywords
Τυχαία Θέματα