Στις 10 Σεπτεμβρίου η Ετήσια Γενική Συνέλευση της Τράπεζας Κύπρου

18:32 8/8/2013 - Πηγή: OnlyCY

Την Τρίτη, 10 Σεπτεμβρίου, στις 16.00 θα πραγματοποιηθεί η Ετήσια Γενική Συνέλευση της Τράπεζας Κύπρου σύμφωνα με ανακοίνωσή της.

Όπως αναφέρεται, κατά την Συνέλευση θα διενεργηθεί η εκλογή μελών του Διοικητικού Συμβουλίου και θα καθοριστεί η αμοιβή τους.

Προστίθεται ότι θα προταθεί η αναβολή της εξέτασης της Έκθεσης του Διοικητικού Συμβουλίου και των ενοποιημένων οικονομικών καταστάσεων 2012, καθώς και ο διορισμός των ελεγκτών της Εταιρίας και η διεκπεραίωση τους σε εξ’ αναβολής συνέλευση η οποία θα πραγματοποιηθεί

μέχρι το τέλος Νοεμβρίου 2013.

Επεξηγείται ότι ο λόγος για την προταθείσα αναβολή είναι το γεγονός ότι δεν ήταν εφικτή η ολοκλήρωση της ετοιμασίας των οικονομικών καταστάσεων και η έγκρισή τους από το Διοικητικό Συμβούλιο ενόψει του γεγονότος ότι η ανακεφαλαιοποίηση της Τράπεζας Κύπρου ολοκληρώθηκε μόλις στις 30 Ιουλίου 2013, ενώ ο διορισμός των ελεγκτών γίνεται συνήθως κατά τη συνέλευση επικύρωσης των οικονομικών καταστάσεων.

Όσον αφορά στην αμοιβή των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου, αναφέρεται ότι οι αμοιβές των μη εκτελεστικών Διοικητικών Συμβούλων για την περίοδο μεταξύ Μαΐου και τέλος Δεκεμβρίου 2013 έχουν μειωθεί κατά 20%.

Προτείνεται όπως τα νέα μέλη του ΔΣ αμείβονται ετησίως ως ακολούθως: Πρόεδρος ΔΣ με €68.000, Αντιπρόεδρος €51.000, μη εκτελεστικά μέλη με €13.000, Πρόεδροι Επιτροπών του Διοικητικού Συμβουλίου με €3.300, μέλη Επιτροπών του Διοικητικού Συμβουλίου €2.100, Πρόεδρος Επιτροπής Ελέγχου €6.300 και μέλη Επιτροπής Ελέγχου με €4.200.

Στις 5 Σεπτεμβρίου 2013 θα ανακοινωθούν τα ονόματα των υποψηφίων για εκλογή στο Διοικητικό Συμβούλιο της Εταιρίας.

Αναφέρεται ακόμη, μεταξύ άλλων, ότι η εκλογή οποιωνδήποτε νέων μελών τελεί υπό την αίρεση της έγκρισης της Κεντρικής Τράπεζας της Κύπρου.

Σημειώνεται ακόμη ότι στην Ετήσια Γενική Συνέλευση δικαιούται να συμμετέχει όποιος εμφανίζεται ως μέτοχος στο Μητρώο Μελών της Εταιρίας κατά την ημερομηνία προσδιορισμού των δικαιούχων, η οποία είναι η 30η Αυγούστου 2013.

Κάθε μία συνήθης μετοχή της Εταιρίας έχει δικαίωμα μίας ψήφου.

Keywords
Τυχαία Θέματα