Με αναστολή λειτουργίας προειδοποιεί επιχειρήσεις το ελληνικό ΥΠΟΙΚ

17:51 8/8/2013 - Πηγή: OnlyCY

Το δικαίωμα της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων να αναστέλλει τη λειτουργία καταστημάτων για διάστημα ενός μήνα, κάθε φορά που διαπιστώνονται σοβαρές παραβάσεις, καθώς και όταν παρεμποδίζεται η διενέργεια του φορολογικού ελέγχου με χρησιμοποίηση βίας ή απειλών, επισημαίνει σε ανακοίνωσή του το ελληνικό Υπουργείο Οικονομικών.

Με αιχμή τις αντιδράσεις που παρατηρούνται στην Ελλάδα κατά τη διάρκεια των εντατικών ελέγχων που πραγματοποιεί το Σ.Δ.Ο.Ε. και τα Ειδικά Συνεργεία Ελέγχων των Δ.Ο.Υ. για την πάταξη της φοροδιαφυγής,

το ΥΠΟΙΚ αναφέρει ότι ο Γενικός Γραμματέας Δημοσίων Εσόδων έχει ήδη εκδώσει 12 σχετικές αποφάσεις για αναστολή λειτουργίας των επιχειρήσεων για διάστημα ενός μηνός και στο αμέσως επόμενο διάστημα θα εκδοθούν 14 ακόμη όμοιες αποφάσεις για κλείσιμο καταστημάτων σ’ όλη την επικράτεια.

Παράλληλα διαμηνύει ότι «η εφαρμογή του μέτρου αυτού θα συνεχιστεί στο πλαίσιο της φορολογικής συμμόρφωσης και της τήρησης της νομιμότητας», προσθέτοντας ότι «οι διαδικασίες, εφόσον προβλέπονται αυστηρές κυρώσεις, περιλαμβάνουν την προηγούμενη ακρόαση του φορολογουμένου και συνεπώς η έκδοση των σχετικών πράξεων λαμβάνει χώρα τουλάχιστον 15 ημέρες μετά την πραγματοποίηση της παράβασης».

Keywords
Τυχαία Θέματα