Στήριξη του Συνεργατισμού από την Επιτροπή Εμπορίου της Βουλής

14:33 16/10/2012 - Πηγή: OnlyCY

Ομόφωνα αποφάσισε η Επιτροπή Εμπορίου της Βουλής την αποστολή επιστολής στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και τους πολιτικούς αρχηγούς, στην οποία στηρίζεται η ανεξαρτησία του Συνεργατισμού στην Κύπρο.

Η Επιτροπή Εμπορίου, ανέφερε σε δηλώσεις του ο Πρόεδρος της Επιτροπής Λευτέρης Χριστοφόρου, «αποστέλλει επιστολή στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και αρχηγούς κομμάτων, όπου καταθέτει την

ομόφωνη θέση ότι το Συνεργατικό κίνημα στην Κύπρο με το συγκεκριμένο μοντέλο λειτουργίας και ανάπτυξης κατόρθωσε να διαγράψει μια επιτυχή πορεία πέραν του ενός αιώνος, προσφέροντας στον απλό πολίτη, στον απλό άνθρωπο, στο κοινωνικοοικονομικό σύστημα και ευρύτερα αποτέλεσε παράδειγμα και υπόδειγμα σωστής διαχείρισης».

«Τονίζουμε ότι μπορούν να υπάρξουν βελτιώσεις και τροποποιήσεις για θωράκιση και ενίσχυση του Συνεργατισμού, αλλά σε καμία περίπτωση δεν υιοθετείται η άποψη της τρόικας για αλλαγή και αλλοίωση του χαρακτήρα, του δυναμισμού, της λειτουργίας Συνεργατισμού», είπε.

Πιστεύω, πρόσθεσε ο κ. Χριστοφόρου, ότι «εάν έχουμε μια κόκκινη σημαντική γραμμή που πρέπει να χαράξουμε όλοι μας, όλα τα κόμματα, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, είναι η γραμμή ότι ο Συνεργατισμός πρέπει να αφεθεί αλώβητος, αυτόνομος να συνεχίσει την πορεία του, με βελτιώσεις και εισηγήσεις με θέσεις και απόψεις που θα βελτιώνουν το υφιστάμενο σύστημα».

«Το Συνεργατικό κίνημα της Κύπρου από την ίδρυσή του στάθηκε δίπλα στον απλό άνθρωπο και τις ανάγκες του, στήριξε την οικονομία του τόπου σε πολύ δύσκολες στιγμές, κράτησε την πατρίδα μας όρθια, πάντα με ανθρώπινο πρόσωπο και προσέγγιση», ανέφερε ο Βουλευτής ΑΚΕΛ Κώστα Κώστα εκφράζοντας την άποψη του κόμματός του.

Ο Συνεργατισμός, είπε, «ήταν πάντα το καταφύγιο των χαμηλά αμειβομένων, των συνταξιούχων, των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, αλλά και του ευρύτερου επιχειρηματικού κόσμου για βοήθεια».

Στην επιστολή που θα σταλεί, ανέφερε, «στηρίζουμε την ανεξαρτησία του Συνεργατισμού και εκφράζουμε την αντίθεσή μας και τις διαφωνίες μας στις σχετικές θέσεις που εξέφρασε η Τρόικα».

«Λίγο πολύ ομόφωνα η Επιτροπή Εμπορίου θέλει να στείλει το μήνυμα και προς την Τρόικα και προς κάθε ενδιαφερόμενο: κάτω τα χέρια από το Συνεργατισμό, τόσο απλά», δήλωσε από την πλευρά του ο Βουλευτής ΔΗΚΟ Άγγελος Βότσης.

Για μας, πρόσθεσε, «ο Συνεργατισμός δεν είναι άλλη μία τράπεζα, ο Συνεργατισμός και το συνεργατικό κίνημα είναι ένα κίνημα με κοινωνικές ευαισθησίες, ένα κίνημα που τόσα χρόνια απέδειξε πόσο δίπλα στον πολίτη μπορεί να είναι, δεν είναι κερδοσκοπική τράπεζα, και με αυτό το πνεύμα θα πρέπει να το αντιμετωπίσει και η Τρόικα αλλά και η Κυβέρνηση στις προτάσεις τις οποίες θα καταθέσει ενώπιον της Τρόικας».

«Πρέπει κάποιοι στον τόπο μας να κατανοήσουν ότι συστήματα τα οποία έχουν λειτουργήσει μέχρι σήμερα σωστά και μάλιστα στα οποία ο Κύπριος απλός πολίτης βρήκε το στήριγμά του εδώ και δεκαετίες όπως είναι ο Συνεργατισμός, δεν μπορεί να τα αγγίξουμε», είπε σε δικές του δηλώσεις για το θέμα ο Βουλευτής ΕΔΕΚ Γιώργος Βαρνάβα.<

Keywords
Τυχαία Θέματα