ΑΚΕΛ: Καλεί τον Λιλλήκα να τοποθετηθεί αν θα συμβάλει στην εκλογή Αναστασιάδη

14:13 16/10/2012 - Πηγή: OnlyCY

Αν υπάρχει ίχνος ειλικρίνειας στην εκφρασθείσα έγνοια και ανησυχία του ως προς την πιθανή εκλογή Νίκου Αναστασιάδη, το λιγότερο που θα έπρεπε ήδη να είχε πράξει είναι να ετοποθετείτο ευθαρσώς ότι δεν πρόκειται να συμβάλει με οποιονδήποτε τρόπο στην εκλογή του Προέδρου του Συναγερμού στην Προεδρία της Δημοκρατίας, δήλωσε σήμερα ο Εκπρόσωπος Τύπου Κ.Ε. ΑΚΕΛ, Γιώργος Λουκαΐδης αναφορικά με

δηλώσεις του Γιώργου Λιλλήκα. Αντ΄ αυτού, περί άλλων τυρβάζει, τόσο αυτός όπως και η ΕΔΕΚ, αρκούμενοι σε επικοινωνιακά τεχνάσματα και επιχειρώντας να θέσουν εκβιαστικά διλήμματα στους ψηφοφόρους της Αριστεράς.

Ο κ. Λουκαϊδης είπε ότι ο κ. Λιλλήκας υποτιμά τόσο τη νοημοσύνη όσο και το πολιτικό κριτήριο του περήφανου κόσμου της Αριστεράς ο κ. Λιλλήκας όταν νομίζει ότι μπορεί να τον ξεγελάσει, είτε με τεχνάσματα είτε με εκβιαστικά ψευτοδιλήμματα. Ο κόσμος της Αριστεράς θα στηρίξει και στον πρώτο και στο δεύτερο γύρο των εκλογών την προοδευτική, σύγχρονη, αξιόπιστη επιλογή της υποψηφιότητας Σταύρου Μαλά και με κανένα τρόπο δε θα συμβάλει στην εκλογή Αναστασιάδη. Ας διακηρύξει το ανάλογο και ο κ. Λιλλήκας και η ΕΔΕΚ, είπε ο κ. Λουκαϊδης

Οι πολίτες, πρόσθεσε, διερωτούνται επίσης για ποιό λόγο τόσο ο κ. Λιλλήκας όσο και η ΕΔΕΚ αποφεύγουν, επίσης επιμελώς, να τοποθετηθούν στην οργανωμένη προσπάθεια παραχάραξης της σύγχρονης ιστορίας του τόπου, μέσα από την απόδοση τιμών σε συντελεστές του προδοτικού πραξικοπήματος και την απόπειρα εξίσωσης όσων αγωνίστηκαν για την υπεράσπιση της Δημοκρατίας και αυτών που την πολέμησαν και καταλύοντας τη Δημοκρατική νομιμότητα.

Απαντώντας σε ερωτήσεις, ο κ. Λουκαϊδης είπε «ούτε στον πρώτο, ούτε στον δεύτερο γύρο θα στηρίξουμε την υποψηφιότητα Νίκου Αναστασιάδη. Και καλέσαμε τον κ. Λιλλήκα να τοποθετηθεί ευθαρσώς με τον ανάλογο τρόπο. Πράγμα το οποίο δεν έχει πράξει. Και βεβαίως η δήλωση είναι ανάλογη, ότι θα πρέπει επιτέλους ο κ. Λιλλήκας να τοποθετηθεί.»

Ερωτηθείς «πού αποδίδεται αυτή η άρνηση του κ. Λιλλήκα να τοποθετηθεί», ο κ. Λουκαϊδης είπε ότι αυτό μπορεί να εξηγηθεί εύκολα από την επιχειρούμενη προσπάθεια να τεθούν προς τους ψηφοφόρους της Αριστεράς εκβιαστικά διλήμματα. «Ούτε λίγο ούτε πολύ, ο κ. Λιλλήκας επιχειρεί να εκβιάσει τον κόσμο της αριστεράς ότι αν δεν θέλετε να εκλέξουμε εμείς τον κ. Αναστασιάδη, ψηφίστε μας για να περάσουμε στον δεύτερο γύρο. Διαφορετικά, είναι βέβαιη η εκλογή του κ. Αναστασιάδη. Πώς είναι βέβαιη; Ο κ. Αναστασιάδης εκλέγεται μόνο αν ψηφιστεί από τους πολίτες. Εάν στηριχθεί από πολιτικές δυνάμεις και ψηφιστεί από τους πολίτες. Μας λένε, με άλλα λόγια, ουσιαστικά, ότι είτε μας περνάτε στο β’ γύρο με τη ψήφο σας, είτε εμείς στο β’ γύρο με τον ένα ή τον άλλο τρόπο, θα εκλέξουμε τον κ. Αναστασιάδη», συμπλήρωσε.

Για το θέμα των διαπραγματεύσεων με την Τρόικα και σε ερώτηση αν θα προλάβουμε, ο κ. Λουκαϊδης είπε ότι είναι δύο οι παράμετροι του θέματος, το ζήτημα του χρόνου και το ζήτημα του περιεχομένου του Μνημονίου.

«Για μας το δεύτερο ήταν και παραμένει το πλέον σημαντικ

Keywords
Τυχαία Θέματα