Στην αναμονή μέχρι να αποαφασίσει το ΑΚΕΛ για τις προεδρικές

10:03 3/7/2012 - Πηγή: OnlyCY

Την τελική απόφαση του ΑΚΕΛ όσον αφορά στην πιθανή υποψηφιότητά του για τις Προεδρικές του Φεβρουαρίου 2013 θα αναμένει ο Υπουργός Υγείας και προτεινόμενος για υποψήφιος Πρόεδρος από την ηγεσία του ΑΚΕΛ Σταύρος Μαλάς, ο οποίος σε γραπτή δήλωσή του σημειώνει ότι μέχρι την ολοκλήρωση της εσωτερικής διαδικασίας του ΑΚΕΛ δεν προτίθεται να τοποθετηθεί δημόσια επί

του θέματος.

«Είναι ιδιαίτερα τιμητική η πρόταση που διαμορφώθηκε από την ηγεσία του ΑΚΕΛ προς το πρόσωπό μου για υποψηφιότητα στις Προεδρικές εκλογές του Φεβρουαρίου του 2013», αναφέρει ο κ. Μαλάς.

Συνεχίζει ότι «η χώρα μας διανύει μια εξαιρετικά κρίσιμη περίοδο». Η Ευρώπη, προσθέτει, «συγκλονίζεται από την οικονομική κρίση, η Ελλάδα δοκιμάζεται πολύ σκληρά και αναπόφευκτα οι επιπτώσεις στην οικονομία μας δεν μπορούσαν παρά να είναι σοβαρές».

Εκφράζει τη θέση ότι «οφείλουμε να αντιμετωπίσουμε την οικονομική κρίση, με όρους κοινωνικής δικαιοσύνης που να οδηγούν πρωτίστως στην ανάπτυξη, βασιζόμενοι σε μια φιλοσοφία κοινωνικής ευαισθησίας, αλληλεγγύης και λαμβάνοντας υπόψη τις ιδιαιτερότητες της κυπριακής οικονομίας».

Σύμφωνα με τον κ. Μαλά «στόχος μας θα πρέπει να είναι ο περαιτέρω εκσυγχρονισμός του κράτους, της κοινωνίας και της οικονομίας σε μια πολυδιάστατη αλλά συνάμα προοδευτική και αναπτυξιακή κατεύθυνση».

«Η συνένωση δυνάμεων στην προσπάθεια που καταβάλλει η χώρα μας για αντιμετώπιση των δύσκολων οικονομικών συνθηκών αποτελεί κοινωνική εντολή αλλά και πολιτική πρόκληση», προσθέτει.

Ο κ. Μαλάς αναφέρει περαιτέρω ότι «σέβομαι απολύτως τα μέλη, τα στελέχη και τις δημοκρατικές διαδικασίες οι οποίες βρίσκονται σε εξέλιξη στο ΑΚΕΛ».

«Αναμένω την τελική απόφαση όποια και εάν είναι αυτή», προσθέτει, σημειώνοντας ότι «μέχρι την ολοκλήρωση της διαδικασίας δεν προτίθεμαι να κάνω καμία άλλη δημόσια δήλωση αναφορικά με τις προεδρικές εκλογές».

Keywords
Τυχαία Θέματα