Στη Μόσχα σήμερα η ΥΠΕΞ για επίσκεψη εργασίας

08:38 25/7/2012 - Πηγή: OnlyCY

Την κατάσταση στη Συρία και την ευρύτερη περιοχή της νότιας Μεσογείου και της βόρειας Αφρικής, θα συζητήσει σήμερα στη Μόσχα, η Υπουργός Εξωτερικών Ερατώ Κοζάκου – Μαρκουλλή με το Ρώσο ομόλογό της Σεργκέι Λαβρόφ.

Η κ. Μαρκουλλή μεταβαίνει στη Μόσχα για μονοήμερη επίσκεψη εργασίας, κατόπιν προσκλήσεως εκ μέρους του Υπουργού Εξωτερικών της Ρωσικής Ομοσπονδίας.
Η επίσκεψη της Υπουργού Εξωτερικών της Κυπριακής Δημοκρατίας, όπως αναφέρει επίσημη ανακοίνωση, εντάσσεται στο πλαίσιο του πολιτικού διαλόγου και του Πρωτοκόλλου Διαβουλεύσεων μεταξύ των δύο Υπουργείων

Εξωτερικών.

Στη συνάντησή τους, οι δύο Υπουργοί θα ανασκοπήσουν τις διμερείς σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών, συμπεριλαμβανομένης της υλοποίησης του τριετούς Σχεδίου Δράσης 2010-2013 των δύο Κυβερνήσεων, Σχέδιο το οποίο καθορίζει τους κοινούς στόχους για ενίσχυση του διμερούς και πολυμερούς συμβατικού πλαισίου συνεργασίας.

Θα συζητήσουν, επίσης, τρόπους περαιτέρω εμβάθυνσης και διεύρυνσης του πολύπλευρου φάσματος σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών, καθώς και το Κυπριακό, θέματα της Προεδρίας του Συμβουλίου της ΕΕ, την πρόοδο των διαπραγματεύσεων για μια νέα Συμφωνία ΕΕ – Ρωσικής Ομοσπονδίας, θέματα θεωρήσεων και εξωτερικής πολιτικής.

Στο πλαίσιο της επίσκεψης της κ. Μαρκουλλή, θα υπογραφεί το Πρόγραμμα Πολιτικών Διαβουλεύσεων μεταξύ των δύο Υπουργείων Εξωτερικών για τα έτη 2012-2013, ως συνέχεια του υφισταμένου Προγράμματος Πολιτικών Διαβουλεύσεων για τα έτη 2010-2011.

Το Πρόγραμμα αυτό αποσκοπεί σε συντονισμό της συνεργασίας μεταξύ των Διευθύνσεων των δύο Υπουργείων Εξωτερικών σε ένα ευρύ θεματολόγιο.
Η Υπουργός Εξωτερικών θα αναχωρήσει αύριο το πρωί από τη Μόσχα για το Σεράγεβο.

Keywords
Τυχαία Θέματα