Στεφάνου: Το Μνημόνιο δεν περιλαμβάνει πρόνοια για συναπόφαση για το ΦΑ

17:30 27/1/2013 - Πηγή: OnlyCY

Δεν υπάρχει πρόνοια στο Μνημόνιο για συναπόφαση με την Τρόικα στο θέμα του φυσικού αερίου, αναφέρει ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Στέφανος Στεφάνου, χαρακτηρίζοντας τέτοιους ισχυρισμούς επικίνδυνους για τα ζωτικά συμφέροντα της Κύπρου.

“Δεν υπάρχει τέτοια πρόνοια στο Μνημόνιο.

Η Τρόικα απαιτούσε να υπάρχει συναπόφαση, αλλά η Κυβέρνηση δεν δέχθηκε και ως εκ τούτου αυτή η πρόνοια διεγράφη. Η επιμονή ορισμένων να ισχυρίζονται ότι υπάρχει ασάφεια στο Μνημόνιο, ανοίγει την όρεξη σε εκείνους τους κύκλους που εποφθαλμιούν το φυσικό αέριο για να συνεχίζουν τις επιθέσεις σε βάρος της Κύπρου”, αναφέρει ο κ. Στεφάνου σε γραπτή του δήλωση.

Προσθέτει ότι το ίδιο ισχύει και για το θέμα των ιδιωτικοποιήσεων και εξηγεί ότι η Κυβέρνηση δεν απεδέχθη την απαίτηση της Τρόικα για άμεσες ιδιωτικοποιήσεις.

“Με τη σκληρή διαπραγμάτευση της Κυβέρνησης δημιουργήθηκαν σοβαρές δυνατότητες για να αποφευχθούν οι ιδιωτικοποιήσεις” σύμφωνα με τον κ. Στεφάνου.

Καταλήγοντας, ο Εκπρόσωπος αναφέρει ότι οι “συνεχείς ισχυρισμοί ότι δεχθήκαμε τάχα τις ιδιωτικοποιήσεις, ακυρώνει τις δυνατότητες που δημιουργήσαμε και υποσκάπτει τη διαπραγματευτική μας θέση, γι’ αυτό και αυτοί οι ισχυρισμοί πρέπει να τερματιστούν”.

Keywords
Τυχαία Θέματα