Στεφάνου: Θα κάνουμε διαβήματα στην ΕΕ για την εγκύκλιο Ερντογάν

14:33 14/6/2012 - Πηγή: OnlyCY

Η Κυπριακή Δημοκρατία θα προβεί σε διαβήματα προς την ΕΕ σε σχέση με την εγκύκλιο του Πρωθυπουργού της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν με την οποία δίδει οδηγίες στους τεχνοκράτες και διπλωμάτες της τουρκικής Κυβέρνησης να μην παρίστανται σε οποιαδήποτε συνεδρία της ΕΕ που θα προεδρεύει η Κυπριακή Δημοκρατία, η οποία αναλαμβάνει από την 1η Ιουλίου την Προεδρία του Συμβουλίου της ΕΕ.

Ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Στέφανος Στεφάνου χαρακτήρισε την εγκύκλιο ως πρόκληση προς την ΕΕ και προς την Κυπριακή Δημοκρατία, σημειώνοντας ότι η ΕΕ πρέπει να αντιδράσει και

να στείλει τα δικά της μηνύματα προς την Τουρκία για αυτή την απαράδεκτη στάση που ακολουθεί.

“Αυτή η εγκύκλιος είναι πρώτα από όλα μια πρόκληση προς την ΕΕ και ασφαλώς προς την Κυπριακή Δημοκρατία. Η Κύπρος από την 1η του Ιούλη θα αναλάβει την Προεδρία του Συμβουλίου, άρα ό,τι κάνει αρνητικό η Τουρκία και ό,τι λέει αναφορικά με το πάγωμα των σχέσεων με την Προεδρία του Συμβουλίου της ΕΕ αυτό αποτελεί πρόκληση και προσβολή προς την ίδια την ΕΕ και, μάλιστα, από μια χώρα που θέλει να ενταχθεί στην Ενωση”, είπε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος.

“Θέλουμε να καταγγείλουμε αυτό το γεγονός. Η Κυπριακή Δημοκρατία θα κάνει διαβήματα προς την ΕΕ, η οποία ΕΕ πρέπει να αντιδράσει και να στείλει τα δικά της μηνύματα προς την Τουρκία για αυτή την απαράδεκτη στάση που ακολουθεί”, πρόσθεσε.

Keywords
Τυχαία Θέματα