Στεφάνου: Η ε/κ πλευρά απορρίπτει την επιδιαιτησία

10:52 14/1/2012 - Πηγή: OnlyCY

Η ε/κ πλευρά απορρίπτει επιδιαιτησίες, χρονοδιαγράμματα και διαμεσολάβηση στις προσπάθειες λύσης του Κυπριακού, διαβεβαίωσε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Στέφανος Στεφάνου, προσθέτοντας ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας στέλλει μηνύματα προς τη διεθνή κοινότητα και τον ΟΗΕ για την ανάγκη όπως η τ/κ πλευρά επανέλθει στις δεσμεύσεις που έχει αναλάβει έναντι του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ.

Ο κ. Στεφάνου είπε, επίσης, ότι θα πρέπει να τερματιστεί η φιλολογία

που αναπτύσσεται στο εσωτερικό μέτωπο από την αντιπολίτευση, και κάλεσε την αντιπολίτευση να σταθεί στο πλευρό του Προέδρου της Δημοκρατίας, ο οποίος δίνει τη μάχη για την Κύπρο.

Σε ερώτηση για τις δηλώσεις του κ. Ντάουνερ σε τουρκική εφημερίδα ότι μπορεί να λυθεί το Κυπριακό μέχρι τον Ιούνιο με μία λύση που δεν μπορεί παρά να είναι ομόσπονδη, ο κ. Στεφάνου είπε ότι “η λύση διζωνικής δικοινοτικής ομοσπονδίας προβλέπεται στα ψηφίσματα του ΟΗΕ και είναι κάτι για το οποίο έχουν συμφωνήσει οι δύο πλευρές από το 1977“.

“Εμείς μένουμε συνεπείς σε αυτήν τη λύση, σε αυτό το πλαίσιο, σε αυτή τη βάση λύσης. Αυτή που δυστυχώς εκφεύγει πολλές φορές με τις θέσεις που καταθέτει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων από τη λύση διζωνικής δικοινοτικής ομοσπονδίας είναι η τ/κ πλευρά“, είπε.

Πρόσθεσε ότι άλλωστε βλέπει κανείς και “τις δηλώσεις που γίνονται από μέρους της τουρκικής πλευράς αναφορικά με την ύπαρξη δύο λαών και δύο κρατών στην Κύπρο, και για λύσεις δύο κρατών στην Κύπρο, θέσεις που παραβιάζουν τα ψηφίσματα των Ηνωμένων Εθνών για την Κύπρο και το Κυπριακό“.

Keywords
Τυχαία Θέματα