Σε τεντωμένο σχοινί η συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ

Στη διάρκεια του Πολιτικού Συμβουλίου του Κινήματος που πραγματοποιήθηκε χθες το απόγευμα της Παρασκευής, ο Γιώργος Παπανδρέου κατέθεσε νέα πρόταση, σύμφωνα με την οποία η ανάδειξη νέας ηγεσίας θα γίνει από τη βάση και πριν από τις εθνικές εκλογές, μετά, όμως, την ολοκλήρωση του PSI
και της δανειακής σύμβασης

Με το χρονοδιάγραμμα αυτό φέρεται να διαφωνεί ο Ευάγγελος Βενιζέλος και τα μέλη του Πολιτικού Συμβουλίου που στηρίζουν τον κ. Βενιζέλο αποφάσισαν να μην πάρουν θέση στη συνεδρίαση και να μιλήσουν όλοι στο Εθνικό Συμβούλιο.

Στις 2:30 το μεσημέρι θα ξεκινήσουν οι τοποθετήσεις των μελών Εθνικού Συμβουλίου.

Στο Πολιτικό Συμβούλιο αποφασίστηκε επίσης η διεξαγωγή Συνεδρίου τον προσεχή Ιούνιο, ενώ πριν από τις εκλογές και πριν από την εσωκομματική διαδικασία θα συγκληθεί και προγραμματική Εθνική Συνδιάσκεψη του Κινήματος.

Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ Πάνος Μπεγλίτης, ερωτηθείς για το τι θα γίνει σε περίπτωση που η χώρα οδηγηθεί σε ξαφνικές εκλογές, παραδέχτηκε ότι «δεν μπορώ να απαντήσω σε αυτό το σενάριο».

Ο κ. Μπεγλίτης υποστήριξε ότι «δεν σημαίνει διαφωνία» η στάση των τριών μελών του Πολιτικού Συμβουλίου (Τ.Αντωνίου, Ν.Σαλαγιάννης και Π.Κουκουλόπουλος) που επιφυλάχθηκαν να τοποθετηθούν στο Εθνικό Συμβούλιο, καθώς και τα δύο μελών που δεν έλαβαν τον λόγο (Ν.Ανδρουλάκης και Συλ.Ράπτη).

Τα παραπάνω πέντε μέλη του Πολιτικού Συμβουλίου, τα οποία στηρίζουν τον κ. Βενιζέλο, είχαν συνάντηση μαζί του το βράδυ της Παρασκευής, χωρίς να όμως να γίουν γνωστές περισσότερες λεπτομέρειες.

Χθες το μεσημέρι υπήρξε τηλεφωνική επικοινωνία μεταξύ του Γιώργου Παπανδρέου και του Ευάγγελου Βενιζέλου, η οποία δεν κατέληξε σε συμφωνία για την διαδικασία που θα ακολουθηθεί.

Ο κ. Βενιζέλος πρότεινε οι διαδικασίες να έχουν ολοκληρωθεί πολύ νωρίτερα, ακόμη και μέχρι το τέλος Ιανουαρίου.
Keywords
Τυχαία Θέματα