Στεφάνου: Δεν παραιτείται ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας

15:48 31/8/2012 - Πηγή: OnlyCY

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Δημήτρης Χριστόφιας θα είναι παρών και θα δώσει τη μάχη για την Κύπρο, δήλωσε σήμερα ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Στέφανος Στεφάνου, ο οποίος εξέφρασε, επίσης, την ελπίδα ότι κόμματα και κοινωνία θα συστρατευτούν με την Κυβέρνηση προς αυτό το σκοπό.

Σε δηλώσεις του στο Προεδρικό και απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων, ο κ. Στεφάνου είπε ότι σύσκεψη αρχηγών των κομμάτων για την οικονομία θα συγκληθεί όταν η Κυβέρνηση έχει όλα

τα δεδομένα μπροστά της, συμπεριλαμβανομένης και της κατάληξης του αιτήματος για το ρωσικό δάνειο. Αντέκρουσε αναφορές ότι η Κυβέρνηση παραμένει απαθής, τονίζοντας ότι «κινούμαστε με γρήγορους ρυθμούς».

Ο κ. Στεφάνου είχε κληθεί να ξεκαθαρίσει κατά πόσο ο Πρόεδρος Χριστόφιας θα παραιτηθεί ή όχι αν δεν συμφωνήσει με τους όρους της τρόικας.

Παρέπεμψε σε δήλωση του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας ενώπιον των αποδήμων ότι «’θα είμαι εδώ μέχρι το Φεβρουάριο και προφανώς αυτή θα είναι η τελευταία μας συνάντηση με εσάς τους απόδημους εδώ’», προσθέτοντας ότι «άρα αυτό απαντά στην ερώτηση».

Παρέπεμψε και σε δική του δήλωση πριν από μερικές εβδομάδες, υπενθυμίζοντας ότι είχε πει ότι «ο Πρόεδρος θα είναι παρών, θα δώσει τη μάχη για την Κύπρο, όπως είναι συνηθισμένος να τη δίνει». Μπροστά μας, πρόσθεσε, «βρίσκονται προκλήσεις τις οποίες ο Πρόεδρος θα συνεχίσει να αγωνίζεται μαζί με την Κυβέρνηση κι ελπίζουμε να έχουμε μαζί μας και τα πολιτικά κόμματα και ολόκληρη την κοινωνία, για να αντιμετωπίσουμε μια πρόκληση που όλοι αντιλαμβανόμαστε ποια είναι».

Κληθείς να σχολιάσει δηλώσεις του Προέδρου του ΔΗΣΥ Νίκου Αναστασιάδη για τεράστιες ευθύνες της Κυβέρνησης για την άνοδο της ανεργίας και άρνησή της να προσέλθει σε διάλογο ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος διερωτήθηκε «ποιες είναι οι εισηγήσεις του κ. Αναστασιάδη;», προσθέτοντας ότι «ο κ. Αναστασιάδης συνεχώς μιλάει για την ανάγκη λήψης μέτρων και ποτέ δεν αναφέρθηκε σε συγκεκριμένο μέτρο».

Συμπλήρωσε ότι «κρύβεται ο κ. Αναστασιάδης, προσπαθεί να λαϊκίσει σε μια περίοδο που όντως είναι δύσκολη όχι μόνο για την Κύπρο αλλά και για ολόκληρη την Ευρώπη».

Ο κ. Στεφάνου συνέχισε λέγοντας ότι «τον ακούω συχνά τον κ. Αναστασιάδη να λέει ότι ‘εμείς προτείνουμε – λέει – για κάθε τέσσερις συνταξιοδοτήσεις να προσλαμβάνουμε ένα’», επισημαίνοντας ότι «αυτό έχει ήδη αποφασιστεί, στο περασμένο πακέτο της Κυβέρνησης τον περασμένο Γενάρη, ήταν πρόνοια, έχει αποφασιστεί από τη Βουλή των Αντιπροσώπων και εφαρμόζεται». Και γι αυτό ακριβώς το λόγο, πρόσθεσε, «έχουμε για πρώτη φορά στα χρονικά ύπαρξης της Κυπριακής Δημοκρατίας, πραγματική μείωση του αριθμού των δημοσίων υπαλλήλων».

Η Κυβέρνηση, ανέφερε, «δεν επιδίωξε ποτέ να υπάρχουν ψηλοί τόνοι και να υπάρχει αυτή η κατάσταση, που δεν τιμά κανένα μας, στο εσωτερικό μέτωπο». Δεν είναι, πρόσθεσε, «η Κυβέρνηση που χρησιμοποίησε επίθετα και ευφυολογήματα, δεν είναι η Κυβέρνηση που μίλησε για ‘λαγούς’, δεν είναι η Κυβέρνηση που άνοιξε θέμα – χωρίς να ερωτηθεί κιόλας ο κ. Αναστασιάδης, στην εκπο

Keywords
Τυχαία Θέματα