Σταύρος Βιολάρης: Αποσπασματικά μέτρα και ημιτελές μνημόνιο

12:33 11/10/2012 - Πηγή: OnlyCY

Ο Αναπληρωτής Εκπρόσωπος Τύπου του ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ, Σταύρος Βιολάρης σχολιάζοντας τις εξελίξεις στην οικονομία δήλωσε:

«Το ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΜΜΑ δεν θα αποδεχθεί τίποτα λιγότερο, από ένα συνολικό ρεαλιστικό σχέδιο που θα αντιμετωπίζει ριζικά τα προβλήματα της οικονομίας σε βάθος χρόνου.

Το ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΜΜΑ θα υποστηρίξει στη συνάντηση του Προεδρικού την Δευτέρα ότι μέσα από τη διαπραγμάτευση με την Τρόικα

θα πρέπει να προκύψει ένα μνημόνιο με μέτρα που θα είναι κοινωνικά δίκαια και θα αποτελούν μια ολική λύση αντιμετώπισης των δημοσιονομικών, διαρθρωτικών και Τραπεζικών προβλημάτων του τόπου.» , είπε ο κ. Βιολάρης και συνέχισε:

«Αποσπασματικά μέτρα και ημιτελές μνημόνιο σήμερα θα σημαίνει δεύτερο και πιο «φαρμακερό» μνημόνιο αύριο. Αν στο μνημόνιο περιληφθούν μόνο οι γνωστές προτάσεις της κυβέρνησης τότε είναι σίγουρο ότι θα οδηγηθούμε σε περαιτέρω ύφεση, σε αύξηση της ανεργίας και θα φορτώσουμε υπέρμετρα βάρη στους μισθωτούς προκαλώντας κοινωνική αναταραχή.» , τόνισε ο Σταύρος Βιολάρης και πρόσθεσε:

«Η Κύπρος έχει ανάγκη από ένα μνημόνιο, που να καθιστά την κυπριακή οικονομία βιώσιμη, να συμβάλει στην πραγματική εξυγίανση και να διασφαλίζει όσο το δυνατό την κοινωνική ισορροπία. Αν δεν το καταφέρουμε αυτό δυστυχώς θα χρειαστεί και δεύτερο μνημόνιο, με δραματικές συνέπειες για την οικονομία και το λαό. Όπως ακριβώς έγινε με την Ελλάδα.» , είπε ο Αναπληρωτής Εκπρόσωπος Τύπου του ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ και κατέληξε:

«Για αυτό το λόγο εμείς αναμένουμε από τον κύριο Χριστόφια στη σύσκεψη της Δευτέρας να ακούσει τις ανησυχίες που θα εκφραστούν και να λάβει υπόψη τις προτάσεις που θα κατατεθούν για να βελτιώσει τις αποσπασματικές αντιπροτάσεις που η κυβέρνηση του έχει παραδώσει στην τρόικα.
Το ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΜΜΑ καλεί όλους να αντιληφθούν ότι προέχει η ουσία και όχι τα συνθήματα. Προέχει το συμφέρον του τόπου και του λαού και όχι τα κομματικά και πολιτικά συμφέροντα. Αν δεν υπάρξει τώρα σοβαρή δράση και αποφασιστικότητα, τα χειρότερα έπονται και η κατάσταση θα καταστεί ανεξέλεγκτη.»

Keywords
Τυχαία Θέματα