Στα 12,7 δις το έλλειμμα της Ισπανίας τον Ιανουάριο

14:31 12/3/2013 - Πηγή: OnlyCY

Στο 1,2% του ΑΕΠ ανήλθε τον Ιανουάριο το έλλειμμα του προϋπολογισμού της κεντρικής Κυβέρνησης της Ισπανίας, φτάνοντας ήδη περίπου το ένα τρίτο του ελλείμματος ολόκληρου του 2012, καταδεικνύοντας την δυσκολία της χώρας να τιθασεύσει τα δημόσια οικονομικά της και να καθησυχάσει τις αγορές.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιεύθηκαν αργά χθες από την στατιστική υπηρεσία της χώρας, το έλλειμμα προϋπολογισμού ανήλθε στα €12,7 δις σε σύγκριση

με €40,3 δις ολόκληρο το 2012.

Η αύξηση του ελλείμματος οφείλεται εν μέρει στην αύξηση της τάξης του 112% στις επιστροφές φόρων σε εταιρείες, το οποίο ποσοστό μειώθηκε σημαντικά τον Δεκέμβριο του 2012, μεταφέροντας την πίεση για το 2013, που προδιαγράφεται δύσκολο οικονομικά. Επίσης οι επιστροφές του φόρου εισοδήματος εκτοξεύτηκε κατά 176,3% σε ετήσια βάση, σε σύγκριση με μείωση 53,9% τον Δεκέμβριο.

Η Ισπανία κατάφερε να επεκτείνει τη διορία για μείωση του δημοσιονομικού της ελλείμματος στο 3% του ΑΕΠ για το 2014. Εν μέσω μιας διαρκούς ύφεσης που μαστίζει τις περισσότερες χώρες της Ευρώπης, η Κομισιόν επικεντρώθηκε στους στόχους για το διαρθρωτικό έλλειμμα, που δεν περιλαμβάνει τις επιπτώσεις του επιχειρηματικού κύκλου και επιμένει όπως η Μαδρίτη επιδείξει πρόοδο στην μείωση των διαρθρωτικών εξόδων της χώρας.

Keywords
Τυχαία Θέματα