Σομαλία: Στρατιώτης της AMISOM κατηγορείται για τη δολοφονία έξι πολιτών

21:48 24/9/2012 - Πηγή: OnlyCY

Ένα Κενυάτης στρατιώτης της αφρικανικής ειρηνευτικής δύναμης (AMISOM) στη Σομαλία είναι ύποπτος για τη δολοφονία έξι Σομαλών πολιτών την Κυριακή στα νότια της χώρας, όπως ανακοινώθηκε από το στρατό της Κένυας.

Σύμφωνα με τα όσα μετέδωσε το Ρόιτερ, το περιστατικό θα μπορούσε να εξωθήσει τον πληθυσμό του λιμανιού Κισμαγιού στα νότια της χώρας σε επίθεση εναντίον των ανταρτών αλ Σιαμπάαμπ, ενάντια στην προσπάθεια της AMISOM για σταθερότητα στη χώρα.

Η Αμυντική Δύναμη της Κένυας (KDF) ανέφερε ότι το περιστατικό συνέβηκε την Κυριακή στην

περιοχή Τζούμπα μετά που αρκετά άτομα πλησίασαν θέσεις της KDF.

«Ένας στρατιώτης της KDF φέρεται να άνοιξε πυρ και να σκότωσε έξι άτομα. Ο στρατιώτης αφοπλίστηκε αμέσως και έχει τεθεί υπό περιορισμό» αναφέρει σε ανακοίνωση της η KDF.

Σύμφωνα με το Ρόιτερ το θέμα ερευνάται από την AMISOM, την KDF και το στρατό της Σομαλίας. «Το πόρισμα των ερευνών θα γίνει σεβαστό και θα γίνουν οι ενδεδειγμένες ενέργειες» αναφέρει στην ανακοίνωση της η KDF.

Η Σομαλία σημείωσε πρόοδο κατά τη διάρκεια του τελευταίου χρόνου στην προσπάθεια για αντιμετώπιση μιας ισλαμιστικής εξέγερσης. Ωστόσο παρά την εκλογή νέου Προέδρου νωρίτερα αυτό το μήνα, η χώρα συνεχίζει να αντιμετωπίζει προβλήματα, τα οποία προκαλούν κυρίως οι επιθέσεις των ανταρτών αλ Σιαμπάαμπ.

Keywords
Τυχαία Θέματα