Λύπη εκφράζει η ΠΟΒΕΚ για δηλώσεις Υπ. Εργασίας για ωράρια λειτουργίας

14:10 26/3/2013 - Πηγή: OnlyCY

Τη λύπη της εκφράζει η ΠΟΒΕΚ για δηλώσεις του Υπουργού Εργασίας ότι η φιλελευθεροποίηση των ωραρίων λειτουργίας των καταστημάτων αποτελεί και λύση των προβλημάτων της αγοράς και της ανεργίας.

Σε ανακοίνωσή της η ΠΟΒΕΚ θέτει πρώτα το ερώτημα «πώς ο Υπουργός Εργασίας χωρίς οποιανδήποτε διαβούλευση ενός Νόμου που ψηφίστηκε από τη Βουλή, χωρίς να ακούσει και να ζητήσει θέσεις

και απόψεις των εμπλεκομένων σε αυτό το ζήτημα, συνδικαλιστικών και εργοδοτικών οργανώσεων, εξαγγέλλει πολιτική και θέση σε ένα πολύ πολύπλοκο- σημαντικό ζήτημα με αλληλοσυγκρουόμενα συμφέροντα»; Εκτός φυσικά, προσθέτει, «και αν η θέση του Υπουργού συνταυτίζεται πλήρως με την θέση του ‘Ομίλου Σιακόλα’».

Αναφέρεται επίσης σε επιστημονικές και αξιόπιστες έρευνες και μελέτες στην Κύπρο και στο εξωτερικό σύμφωνα με τις οποίες «οι συνεχείς διευρύνσεις των ωραρίων λειτουργίας των καταστημάτων αναδεικνύουν το ισχυρότερο όπλο του αθέμιτου ανταγωνισμού μεταξύ των επιχειρήσεων και συμβάλλουν στη συρρίκνωση των μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων».

«Οι ίδιες μελέτες καταδεικνύουν αρνητικά αποτελέσματα στις θέσεις απασχόλησης ιδιαίτερα σε συνθήκες ύφεσης και κρίσης και παράλληλα ισχυροποιούνται οι τάσεις υπερσυγκέντρωσης και ανόδου των τιμών στα αγαθά», προστίθεται.

Την ίδια ώρα η ΠΟΒΕΚ θέτει ως προτεραιότητες την επαναλειτουργία όλων των τραπεζικών ιδρυμάτων, την άμεση προώθηση νομοθετικής ρύθμισης για μείωση των ενοικίων επαγγελματικής στέγης κατά 50%, τη διάθεση χρηματοδότησης και ρευστότητας προς τις επιχειρήσεις με χαμηλό επιτόκιο και την αναχρηματοδότηση και επιμήκυνση των υφιστάμενων δανείων με περίοδο χάριτος και πληρωμή πιο μικρής δόσης.

Τέλος, αναφέρεται ότι η Κεντρική Επιτροπή της Γ.Σ. ΠΟΒΕΚ με τη συμμετοχή των προέδρων των επαγγελματικών της συνδέσμων από όλους τους τομείς της οικονομικής δραστηριότητας, θα συνέλθει την Τετάρτη 3 Απριλίου 2013 για εξέταση της όλης κατάστασης.

Keywords
Τυχαία Θέματα