Σειρά θεμάτων του Συνεργατισμού προχωρούν από την ερχόμενη Δευτέρα

14:44 7/2/2014 - Πηγή: OnlyCY

Σειρά θεμάτων του Συνεργατισμού που προβλέπονται στον Οδικό Χάρτη, ξεκινούν να τρέχουν από την ερχόμενη Δευτέρα, ενώ ολοκληρώνονται εντός της νέας εβδομάδας οι διαδικασίες πλήρωσης της θέσης του επικεφαλής της Μονάδας Διαχείρισης του Σχεδίου Αναδιάρθρωσης.
Ειδικότερα, σύμφωνα με πληροφορίες του ΚΥΠΕ, ολοκληρώνεται τις επόμενες ημέρες η διαδικασία πλήρωσης της θέσης του επικεφαλής της Μονάδας

διαχείρισης του Σχεδίου Αναδιάρθρωσης και μέσα της ερχόμενης εβδομάδας ανακοινώνεται το όνομα του προσώπου που θα επιλεγεί για τη θέση.

Σημειώνεται ότι την όλη διαδικασία διεκπεραίωσε ο διεθνής οίκος PwC. Ο οίκος έχει ολοκληρώσει τη διαδικασία των προσωπικών συνεντεύξεων και έχει καταρτίσει τον τελικό κατάλογο υποψηφίων (short list). Τις προσωπικές συνεντεύξεις των υποψηφίων έχει ολοκληρώσει και η ηγεσία του Συνεργατισμού.

Επίσης, από την ερχόμενη Δευτέρα, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ξεκινά η διαδικασία πρόσληψης δύο προσώπων που θα τεθούν επικεφαλής της Μονάδας Διαχείρισης Ακινήτων (property management) και του νομικού τμήματος.

Επιπλέον, έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία πλήρωσης της θέσης της υπεύθυνης του τμήματος καθυστερήσεων, στην οποία έχει προσληφθεί από την προηγούμενη εβδομάδα η Πάολα Τουμαζή. Η κ. Τουμαζή είχε ήδη και τις πρώτες επαφές της με κλιμάκιο της Τρόικας, μαζί με τον Γενικό Διευθυντή της ΣΚΤ Μάριο Κληρίδη.

Εξάλλου, από τις 10 Φεβρουαρίου θα αρχίσει η υλοποίηση του Σχεδίου πρόωρης εθελούσιας αφυπηρέτησης στο Συνεργατισμό. Στο προσωπικό, σύμφωνα με πληροφορίες του ΚΥΠΕ, θα δοθεί χρονικό περιθώριο για να επιλέξει το Σχέδιο μέχρι το τέλος Μαρτίου, οπότε και ολοκληρώνονται οι συγχωνεύσεις των Συνεργατικών Πιστωτικών Ιδρυμάτων (ΣΠΙ).

Για το Σχέδιο Εθελούσιας Εξόδου, η Επιτροπεία της Συνεργατικής Κεντρικής Τράπεζας (ΣΚΤ) με βάση τους σχεδιασμούς για περαιτέρω εξορθολογισμό του λειτουργικού κόστους, στοχεύει σε αποχώρηση του 10% των 3.000 που είναι ο συνολικός αριθμός των υπαλλήλων στο Συνεργατισμό, με στόχευση στους υπαλλήλους των 45 ετών και άνω.

Οι υπάλληλοι που θα επιλέξουν την αποχώρηση θα πάρουν το ελάχιστο από τους επαναπομείναντες μισθούς (αφυπηρέτηση στο 65ο έτος) ή δύο φορές το πλεονάζον με μέγιστο ποσό τις €104.000.

Στόχος της ηγεσίας της ΣΚΤ είναι η εξοικονόμηση περίπου €14 εκατομμυρίων, αρχής γενομένης από το 2015.

Keywords
Τυχαία Θέματα