Σειρά προτάσεων για γεφύρωση των διαφορών υπέβαλε στην Τρόικα η Κυβέρνηση

00:42 21/11/2012 - Πηγή: OnlyCY

Σειρά προτάσεων με στόχο τη γεφύρωση των διαφορών που υπάρχουν μεταξύ των δύο πλευρών σε καίρια ζητήματα υπέβαλε απόψε η Κυβέρνηση προς την Τρόικα.

Τις προτάσεις ετοίμασε η πολιτική διαπραγματευτική ομάδα της Κυβέρνησης κατά τη σημερινή μαραθώνια σύσκεψη που είχε στο Υπουργείο Οικονομικών.
Όπως ανέφερε έγκυρη πηγή στο ΚΥΠΕ, στόχος των προτάσεων είναι να βρεθεί μια κοινή γλώσσα συνεννόησης στα δύσκολα ζητήματα στα οποία

καταγράφονται διαφωνίες, κάνοντας, παράλληλα, λόγο για μια σκληρή διαπραγμάτευση με την Τρόικα.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ο Υπουργός Οικονομικών Βάσος Σιαρλή μετέβη λίγο μετά τις 9 το βράδυ στο ξενοδοχείο όπου διαμένουν οι επικεφαλής της Τρόικας προκειμένου να τους παραδώσει τις προτάσεις που ετοίμασε η διαπραγματευτική ομάδα.
Η ίδια πηγή ανέφερε ότι το κλιμάκιο της Τρόικας είναι προγραμματισμένο να αναχωρήσει από την Κύπρο αύριο μετά το μεσημέρι.

Είπε, επίσης, ότι κατά την αυριανή συνάντηση του Προέδρου με τα κόμματα θα αποφασιστούν τα επόμενα βήματα.
Κληθείς, τέλος, να σχολιάσει πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες η αίτηση της Κύπρου για στήριξη από τον ευρωπαϊκό μηχανισμό θα θεωρηθεί αποσυρθείσα σε περίπτωση που δεν υπάρξει συμφωνία με την Τρόικα, ξεκαθάρισε ότι δεν τίθεται τέτοιο ζήτημα.

Keywords
Τυχαία Θέματα