Σε κρίσιμο σημείο το Κυπριακό, δηλώνει εκπρόσωπος του τουρκικού ΥΠΕΞ

18:09 8/1/2014 - Πηγή: OnlyCY

Σε κρίσιμο σημείο βρίσκεται το Κυπριακό, δήλωσε ο εκπρόσωπος του τουρκικού Υπουργείου Εξωτερικών Λεβέντ Γκιουμρουκτσιού λέγοντας ότι το εμπόδιο για την έναρξη των διαπραγματεύσεων είναι το κοινό ανακοινωθέν.

“Αυτό που την τελευταία περίοδο εμποδίζει τους δύο ηγέτες να αρχίσουν τις διαπραγματεύσεις είναι το κοινό ανακοινωθέν, το οποίο θα εκδοθεί αμέσως μετά την πρώτη συνάντηση των ηγετών που θα αποτελέσει την έναρξη αυτής της διαδικασίας”, είπε ο εκπρόσωπος του τουρκικού ΥΠΕΞ προσθέτοντας ότι “γίνεται μια διαπραγμάτευση για το κοινό ανακοινωθέν εδώ

και 2,5-3 μήνες με τη διαμεσολάβηση και βοήθεια των Ηνωμένων Εθνών”.

“Σε αυτή τη διαδικασία η τουρκική πλευρά έδειξε μια πολύ εποικοδομητική στάση. Ελπίζουμε και η ε/κ πλευρά να δείξει αυτή την εποικοδομητική στάση και να τερματιστεί το αδιέξοδο για το κοινό ανακοινωθέν και να αρχίσουν το συντομότερο οι διαπραγματεύσεις μεταξύ των ηγετών”, είπε ο Λεβέντ Γκιουμρουκτσιού.

Ερωτηθείς για τις πληροφορίες που δημοσιεύτηκαν στον ελληνικό Τύπο για σχέδιο δολοφονίας του Τούρκου Υπουργού Εξωτερικών Αχμέτ Νταβούτογλου κατά την επίσκεψή του στην Αθήνα στις 13 Δεκεμβρίου, ο κ. Γκιουμρουκτσιού είπε ότι λαμβάνουν συχνά πληροφορίες για σχέδια δολοφονίας του Υπουργού.

“Ο Υπουργός μας πριν πραγματοποιήσει πολλές από τις επισκέψεις του φτάνουν σε μας τέτοιου είδους πληροφορίες. Παίρνουμε συχνά τέτοιου είδους πληροφορίες”, είπε ο εκπρόσωπος του τουρκικού ΥΠΕΞ επισημαίνοντας ότι ο Αχμέτ Νταβούτογλου είχε πραγματοποιήσει πιο δύσκολες επισκέψεις στο Ιράκ, στην Λιβύη στο παρελθόν αλλά ποτέ δεν άλλαξε το πρόγραμμά του.

“Επειδή υπήρξαν πολλές λεπτομέρειες γύρω από το θέμα από μια εφημερίδα, συζητήσαμε με τις ελληνικές αρχές ξανά. Μας δήλωσαν ότι πριν και κατά τη διάρκεια της επίσκεψη πήραν όλα τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας σε όλα τα επίπεδα”, είπε ο κ. Γκιουμρουκτσιού.

Keywords
Τυχαία Θέματα