Ελλάδα και ΕΕ αφήνουν πίσω τους την κρίση, λέει ο Πρωθυπουργός Σαμαράς

18:04 8/1/2014 - Πηγή: OnlyCY

Την πεποίθηση ότι η Ελλάδα και η Ευρώπη αφήνουν πίσω τους την κρίση εξέφρασε ο Ελληνας πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, στην κοινή συνέντευξη Τύπου με τον Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο, ο οποίος θα παραστεί στην αποψινή επίσημη τελετή έναρξης της Ελληνικής Προεδρίας.

Ο κ. Σαμαράς

ανέφερε ότι η Ελλάδα φιλοδοξεί με την προεδρία της να φέρει πιο κοντά τον Ευρωπαίο πολίτη με την ΕΕ, γι αυτόν το λόγο οι αρχές οι οποίες θα οδηγήσουν τον δρόμο, θα είναι η αντιμετώπιση των ζωτικών προβλήματων, η οικονομική ανάκαμψη, η καταπολέμηση της ανεργίας, που είναι η μεγάλη σύγχρονη πληγή, η θωράκιση της συνοχής, και κυρίως της κοινωνικής συνοχής, εξωτερικής και εσωτερικής.

“Στόχος είναι κυρίως η διασφάλιση του ενιαίου νομίσματος, του ευρώ. Η Ελλάδα αφήνει πίσω της την κρίση με τεράστιες θυσίες. Η Ευρώπη αφήνει πίσω της την κρίση”, σημείωσε.

Ο Πρόεδρος της Κομισιόν είπε από την πλευρά του ότι αυτή η χρονιά θα είναι καλύτερη από τις προηγούμενες με οικονομικούς όρους. Χαρακτήρισε την Ελλάδα έμπειρο πιλότο, καθώς αναλαμβάνει την πέμπτη προεδρία.

Η Ελλάδα είναι πολύ καλά προετοιμασμένη και αποφασισμένη να επιτύχει, είπε χαρακτηριστικά, προσθέτοντας ότι θα έχει την πλήρη στήριξη της Ευρωπαϊκής `Ενωσης.

“Εφέτος βγαίνουμε από την ύφεση και πιστεύω ότι, και η Ελλάδα, θα βγει εφέτος από την ύφεση προέβλεψε ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής”, ανέφερε.

Σημείωσε ακόμη ότι το 2013 ήταν ο χρόνος που η ευρωπαϊκή οικονομία έκανε μία στροφή και το γεγονός ότι είμαστε σήμερα στην Αθήνα και γιορτάζουμε την ευρωπαϊκή προεδρία δείχνει ότι βγήκαν λάθος οι προβλέψεις ότι η Ελλάδα θα έβγαινε από το ευρώ.

“Η υπαρξιακή κρίση του ευρώ είναι πίσω μας και βγαίνουμε από την κρίση”, είπε ο κ. Μπαρόζο.

Keywords
Τυχαία Θέματα